Franţa, deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO. Discuţiile vor continua pe această temă cu aliaţii

Ministrul de externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO, dar că discuţiile vor continua pe această temă cu aliaţii, informează Reuters.

„În ceea ce priveşte invitarea Ucrainei de a adera la NATO, suntem deschişi şi este o discuţie pe care o avem cu partenerii noştri”, a declarat Jean-Noel Barrot la o conferinţă de presă cu omologul său ucrainean Andrii Sîbiga.

Barrot a mai spus că, dacă s-ar dovedi că este adevărat că Coreea de Nord trimite trupe pentru a sprijini Rusia în Ucraina, ar fi o escaladare majoră şi ar arăta totodată că Moscova are dificultăţi în război.

Omologul ucrainean al lui Barrot a avertizat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că implicarea trupelor nord-coreene în invazia rusă din Ucraina ar reprezenta un risc „uriaş” de escaladare.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat în această săptămână Coreea de Nord că desfăşoară ofiţeri în întreaga Rusie şi se pregăteşte să trimită 10.000 de militari pentru a contribui la efortul de război al Moscovei.

Rusia şi Coreea de Nord dezmint că s-au angajat în transferuri de arme. Kremlinul a respins, de asemenea, afirmaţii sud-coreene conform cărora Coreea de Nord ar fi trimis personal militar pentru a ajuta Rusia împotriva Ucrainei. 

sursa Agerpres

The post Franţa, deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO. Discuţiile vor continua pe această temă cu aliaţii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *