Zeci de morți într-un atac aerian israelian asupra taberei de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, potrivit Hamas

Cel puțin 33 de persoane au fost ucise și alte 85 au fost rănite vineri în atacuri aeriene israeliene asupra taberei de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, au anunțat autoritățile Hamas din zonă, citate de BBC. Bilanțul final ar putea ajunge la 50 de morți, se arată într-o declarație a biroului media al guvernului din Gaza, deoarece oamenii au fost îngropați sub dărâmăturile clădirilor. Israelul nu a comentat imediat atacul.

Forțele israeliene asediază tabăra dens populată de săptămâni întregi, afirmând că ofensiva sa este menită să împiedice regruparea luptătorilor Hamas pentru alte atacuri. Aproximativ 400 000 de persoane au fost blocate în tabără, fără hrană sau apă, timp de peste două săptămâni.

Luptele continuă și în Liban, unde Israelul a desfășurat o invazie terestră împotriva Hezbollah, notează BBC.

Armata israeliană spune că a ucis aproximativ 60 de luptători Hezbollah și a distrus centrul regional de comandă al grupării susținute de Iran printr-un atac aerian, în timp ce Hezbollah spune că a lansat rachete asupra orașului israelian Haifa și asupra zonelor din nordul acestuia.

The post Zeci de morți într-un atac aerian israelian asupra taberei de refugiați Jabalia din nordul Fâșiei Gaza, potrivit Hamas appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *