Volodimir Zelenski: Nu vom crea nicio amenințare nucleară pentru lume sau vreun tip de armă nucleară. Vreţi să vorbim cu rușii? Întăriţi-ne, ca să avem o poziție egală. Daţi-ne o invitaţie la NATO şi arme

Armele nucleare și posibile discuții despre pace au fost subiectele fierbinți în conversațiile dintre jurnaliști și președinții Ucrainei și Rusiei. Vladimir Putin a calificat drept o provocare periculoasă declarația președintelui Zelenski făcută la Bruxelles, în care a sugerat că Ucraina ar putea încerca să obțină arma nucleară.

Președintele Zelenski revine cu explicații la Kiev după declarația controversată făcută la Bruxelles pe tema legăturii dintre arme nucleare și aderarea la NATO a Ucrainei. Un comentariu făcut în contextul prezentării așa numitului „Plan pentru victorie”.

În plus, în ziarul german BILD, care citează o sursă ucraineană, se menționează că Ucraina ar fi pregătită să înceapă să dezvolte arme nucleare. Ministerul de externe de la Kiev a dezmințit acest lucru.

Vorbind cu Donald Trump, i-am spus: care este calea de ieșire? Fie Ucraina va avea arme nucleare și atunci aceasta este apărarea pentru noi, fie ar trebui să avem un fel de alianță. Astăzi, nu cunoaștem nicio alianță eficientă în afară de NATO” – declarase Zelenski, la Bruxelles.

Zelenski: Fie Ucraina va avea arme nucleare, și atunci asta este apărarea noastră, fie ar trebui să fim în NATO

Fie Ucraina va avea arme nucleare, și atunci asta este apărarea noastră, fie ar trebui să fim într-o alianță și nu știm nicio alianță mai eficientă în afară de NATO”, a declarat Volodimir Zelenski, la Bruxelles, unde a participat la summitul liderilor europeni.

Liderul de la Kiev a revenit cu precizări: „În privinţa armelor nucleare, nu vom crea nicio amenințare nucleară pentru lume sau vreun tip de armă nucleară. Vreau ca toată lumea să înțeleagă că unele siteuri media au lansat acest tip de informații și de aceea vreau ca toată lumea să ne înțeleagă corect. Cred că Ucraina ar trebui să facă parte din NATO”.

Rusia nu va permite ca Ucraina să obțină arma nucleară, a avertizat Vladimir Putin: „Aceasta este o altă provocare. Nu este greu să concepi arme nucleare în lumea modernă. Nu știu dacă Ucraina este capabilă să facă acest lucru acum. Este o provocare periculoasă, pentru că, desigur, orice pas în această direcție va antrena o reacție corespunzătoare.”

Vladimir Putin, despre declaraţiile lui Zelenski referitoare la arma nucleară: O provocare periculoasă

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat vineri drept ”provocare periculoasă” declaraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a sugerat joi, la Bruxelles, că Ucraina ar putea încerca să dobândească arma nucleară, transmite AFP.

Liderii Ucrainei și Rusiei au formulat indirect unele condiții ca să se așeze la masa dialogului.

Volodimir Zelenski: „Vreţi să vorbim cu rușii? Întăriţi-ne, ca să avem o poziție egală. Daţi-ne o invitaţie la NATO şi arme.”

Moscova vrea un document care să fie negociat în detaliu mai multe luni și parafat de partea ucraineană.

Cancelarul Scholz a declarat recent că este pregătit pentru discuții cu Vladimir Putin dacă i se va cere acest lucru.

The post Volodimir Zelenski: Nu vom crea nicio amenințare nucleară pentru lume sau vreun tip de armă nucleară. Vreţi să vorbim cu rușii? Întăriţi-ne, ca să avem o poziție egală. Daţi-ne o invitaţie la NATO şi arme appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *