A murit Delia Budeanu, crainică a Televiziunii Române

A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute și frumoase crainice din istoria Televiziunii Române. A debutat la TVR în 1970, pe programul 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice.

Aproape trei decenii, Delia Budeanu a fost crainic al Televiziunii Publice și a captat atenția telespectatorilor care au remarcat-o pentru zâmbetul cu care îi întâmpina la fiecare apariţie.

În 1997, după decesul soțului, reputatul jurnalist de politică externă Radu Budeanu, Delia Budeanu s-a retras din viață publică. În 2008 a publicat volumul ”Live”, în care a descris cum a reuşit să fie prezentatoare de televiziune într-o perioadă extrem de sumbră.

Dincolo de lumea televiziunii, Delia Budeanu este cunoscută și pentru implicarea activă în promovarea culturii românești, dar și pentru susținerea cauzelor sociale și umanitare.

Angajamentul ei în comunitate a fost recunoscut printr-o serie de premii și distincții, inclusiv titlul de ”Ambasador al Bunăvoinței”, acordat de Organizația Națiunilor Unite.

Trupul iubitei prezentatoare TV va fi depus mâine la mănăstirea Cașin din București, începând cu ora 16.30.

Delia Budeanu va fi înmormântată luni, la Mănăstirea Ghighiu. Dumnezeu să o odihnească !

The post A murit Delia Budeanu, crainică a Televiziunii Române appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *