Ana Blandiana, la Oviedo, pentru Gala Premiilor Asturia

Ana Blandiana, la Oviedo, pentru Gala Premiilor Asturia

Ana Blandiana este laureata de anul acesta a premiului pentru literatură Prințesa de Asturia. Înalta distincție, anunțată în primăvară, prilejuiește o serie de evenimente organizate în Spania având-o ca protagonistă pe poeta, prozatoarea, jurnalista și activista Ana Blandiana. Înainte de decernarea premiului, care va avea loc vineri, Ana Blandiana s-a întâlnit cu elevii celui mai important liceu din Oviedo.

La hotelul Reconquista va avea loc Gala premiilor în prezența suveranilor spanioli. E o clădire care a găzduit de a lungul anilor un orfelinat și un spital pentru soldații răniți în timpul războiului civil. Tot aici a fost întâmpinată astăzi Ana Blandiana, cu mult fast.

A urmat apoi întâlnirea cu elevii și studenții din Oviedo, care au fost curioși să afle de la scriitoare cum vede societatea de astăzi marcată de singurătate și violență, conform TVRInfo.

Ana Blandiana le-a explicat tinerilor și ce se ascunde de fapt în spatele așa zisei comunicări pe rețelele sociale.

Premiile Prințesa de Asturia sunt acordate în cadrul unei ceremonii academice organizate în fiecare an la Oviedo și recompensează activități științifice, tehnice, culturale, sociale și umanitare desfășurate la nivel internațional de persoane sau instituții. Premiile se acordă din 1981, iar valoarea distincției este de 50.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *