Schimbări profunde ale electoratului american: membri ai comunității LGBT, nemulțumiți de ideologia trans, latino-americani care rezonează cu msajele lui Trump

Mai sunt exact două săptămâni până când americanii își vor alege președintele și o mare parte a Congresului, pentru că, potrivit legii, în scrutinul pentru Casa Albă se schimbă și o parte din legislativ. Numai că electoratul nu mai e cel tradițional. Temele clasice nu-și mai au susținătorii tradiționali: chiar latino-americanii sunt antimigrație, de exemplu. Plus că în unele state, cele mai disputate, există în continuare un al treilea candidat pentru Casa Albă.

Electoratul de culoare este în mod tradițional democrat, în anii 90 cu sondaje de peste 80, chiar 85%. Acum, mulți afro-americani optează pentru republicanul Donald Trump.

Sunt nemulțumit de starea granițelor noastre. Cred că trebuie rezolvată situația. Un alt aspect e că eu sunt parte din comunitatea LGBT. Dar cred că trebuie să tragem linie în această ideologie trans, care se încearcă a fi impusă copiilor noștri, cu travestiți și tot felul de persoane care le citesc copiilor. Am și eu nepoți și nepoate și nu cred că e în regulă. Când eram eu mic nu exista asta. (Ca adolescent) trebuie să „dai cu capul de pragul de sus” și să îți înțelegi singur sexualitatea.”, a spus un cetățean american.

Latino-americanii sunt o comunitate tradițional democrată pentru că în general partidul a fost mai tolerant cu migrația. Paradoxal însă, mulți ignoră complet afirmațiile lui Donald Trump, care a promis că va deporta milioane de hispanici, așa că dintre mesajele candidatului le aleg pe cele care le convin.

Am fost mult timp democrat, dar de când m-am reconectat cu confesiunea și cultura mea, cred că Partidul Republican reprezintă mai bine credința, familia, libertatea. Și cred că pentru asta trebuie să luptăm noi, latino-americanii.”, a mărturisit un alt cetățean.

Mai e ceva, sau mai bine-zis cineva care încurcă socotelile ambelor tabere. Jill Stein a fost contracandidata lui Hillary Clinton în alegerile preliminare din 2016. Acum candidează din nou pentru Casa Albă, ca reprezentantă a Partidului Verzilor, în câteva state, inclusiv cele contestate. N-are șanse, dar în condițiile în care scorul este atât de strâns ar putea lua voturi esențiale, pentru că poziția sa se axează pe chestiuni care îi îndepărtează pe votanți de ambele partide, de exemplu este rezervată în susținerea Ucrainei, dar a cerut în mod expres și oprirea asistenței americane acordate Israelului, ceea ce niciunul dintre candidați nu a făcut până acum.

The post Schimbări profunde ale electoratului american: membri ai comunității LGBT, nemulțumiți de ideologia trans, latino-americani care rezonează cu msajele lui Trump appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *