Polițiști acuzați că au folosit șoferii ca scut în timpul unei urmăriri. Fugarul a declarat că voia să devină vampir

Acuzaţii grave la Sibiu, după o intervenţie a poliţiştilor de la rutieră care au urmărit şi au blocat în trafic un fugar.

Şoferii opriţi pe şosea de agenţi în timpul operaţiunii îi acuză pe aceştia că i-au folosit ca scut uman, tocmai pentru a reuşi să-l prindă pe bărbat.

Unii dintre ei susţin că au fost puşi în pericol, iar maşinile le-au fost avariate. Oficialii din Poliţie resping acuzaţiile şi spun că agenţii au avut în vedere siguranţa participanţilor la trafic.

Totuşi, este analizată întreaga intervenţie. Tânarul fugar este acuzat de mai multe infracţiuni şi ar putea fi arestat preventiv. El a declarat că venise din Elveţia în România pentru a deveni vampir.

Imaginile au fost surprinse duminică pe DN1, în județul Sibiu, în timpul acțiunii de prindere a tânărului fugar, care conducea fără permis și probabil, sub influența drogurilor. Acesta furase un automobil de lângă orașul Făgăras, județul Brașov, de unde a plecat în trombă.

Nu a oprit la semnalele polițiștilor și a continuat să gonească. Iar pe drum a provocat două accidente: în Veştem, unde a acroșat o mașină și la intrarea în Sibiu, în zona unei staţii Peco Acolo, poliția a încercat să-l blocheze cu un dispozitiv special de perforare a pneurilor.

Patru mașini au fost avariate, iar 3 persoane au fost rănite. Șoferii acuză polițiștii că i-au folosit drept „scuturi umane” și că au trăit clipe de groază.

Oficialii Inspectoratului de Poliție Sibiu resping acuzațiile. Totuși analizează intervenția agenților de la rutieră.

Elena Welter, IPJ Sibiu: In niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit. Întreaga misiune s-a derulat contra cronometru, iar polițiștii aflați în urmărire au avut ca obiectiv prioritar siguranța celorlați participanți la trafic. Este regretabil faptul că participanți la trafic au avut de suferit în urma acestei misiuni și, pentru a stabili dacă au fost sau nu sincope în modul de acțiune a polițiștilor, modul de intervenție este analizat. În funcție de concluziile care reies în urma acestei analize, vor fi dispuse măsuri în consecință.

Tânărul de 19 ani urmărit de poliție pentru că furase o mașină și a condus fără să aibă permis și cel mai probabil, drogat, a fost reținut.

Fugar: Am vrut să îl întâlnesc pe stră-străbunicul meu, contele Dracula. Am sperat să mă transforme în vampir. Am visat toată viaţa să ajung aici.

Bărbatul este din Elveția. Acum are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și sub influența substanțelor psihoactive, precum și părăsirea locului accidentului.

The post Polițiști acuzați că au folosit șoferii ca scut în timpul unei urmăriri. Fugarul a declarat că voia să devină vampir appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *