Antony Blinken a ajuns în Israel. Secretarul de stat american va avea discuții cu Benjamin Netanyahu, Yoav Gallant şi alţi oficiali

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns marţi în Israel, unde are prevăzute discuţii cu lideri israelieni, în prima escală a turneului său în mai multe ţări din Orientul Mijlociu în efortul de a obţine o încetare a focului, relatează Reuters şi AFP.

Vizita înaltului diplomat american este cea de-a 11-a în regiune de la atacul mişcării palestiniene islamiste Hamas din sudul Israelului din 7 octombrie anul trecut, care a declanşat războiul din Gaza, şi are loc în condiţiile în care armata israeliană şi-a intensificat campania în enclava palestiniană, precum şi în Liban, unde luptă împotriva miliţiei Hezbollah, susţinută de Iran.

Blinken are programate întrevederi în cursul zilei cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu ministrul apărării Yoav Gallant şi alţi oficiali.

Turneul său continuă cu Iordania şi Qatar.

Eforturile diplomatice nu au reuşit până acum să ducă la încetarea conflictului din Gaza şi a celui dintre Hezbollah şi Israel, care s-a intensificat dramatic în ultimele săptămâni.

Marţi dimineaţa, Hezbollah a anunţat că a atacat cu rachete două baze aeriene israeliene din apropiere de Tel Aviv şi una navală din apropiere de Haifa.

The post Antony Blinken a ajuns în Israel. Secretarul de stat american va avea discuții cu Benjamin Netanyahu, Yoav Gallant şi alţi oficiali appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *