Serviciile secrete israeliene: Hezbollah a reuşit să lovească reşedinţa lui Benjamin Netanyahu. Premierul nu se afla acolo

Teroriştii Hezbollah au reuşit să lovească reşedinţa premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu o dronă. Serviciile secrete israeliene au confirmat că reşedinţa a fost lovită sâmbătă, când premierul nu se afla acolo. Armata israeliană a reluat bombardamentele asupra teroriştilor Hezbollah din Beirut. Iar Hezbollah a lansat un nou val de rachete spre Israel, chiar în timpul vizitei secretarului de stat american, Antony Blinken. De asemenea, oficialii israelieni au anunţat că vizează reţeaua financiară care sponsorizează teroriştii Hezboolah, reţea care are legături directe cu Iranul.

Serviciile secrete israeliene Shin Bet au confirmat, citate de presa de la Ierusalim, că o drona lansată sâmbătă de teroriştii Hezbollah a lovit reşedinţa premierului Benjamin Netanyahu din Cesarea. Iniţial, oficialii israelieni au afirmat că locuinţa premierului nu a fost atinsă de dronele lansate de Hezbollah. Premierul nu se afla în locuinţă, în momentul atacului.

Presa de la Ierusalim scrie că sistemul de apărare american THAAD a fost amplasat în deşertul Negev, şi este funcţional. Acesta va spori securitatea aeriană a Israelului în faţa atacurilor cu rachete.

În Israel a ajuns secretarul de stat american Antony Blinken, în cadrul unei noi încercări de a pune capătconfruntărilor din Fâşia Gaza, dintre armata israeliană şi gruparea Hamas. Sosirea lui Blinken la Tel Aviv a fost însoţită de alarmele antiaeriene care anunţau un nou atac cu rachete provenite din Liban, al grupării Hezbollah.

Blinken a avut o primă întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Aceasta este a unsprezecea vizită în Orientul Mijlociu, de la atentatele teroriste ale Hamas din 7 octombrie anul trecut.

Israelul a continuat bombardamentele asupra ţintelor Hezbollah din Beirut. În acest timp, Tzahalul a dezvăluit că teroriştii Hezbollah au milioane de dolari ascunse sub un spital din centrul capitalei Libanului.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari: Voi declasifica informaţii despre un loc pe care nu l-am lovit, unde Hezbollah are milioane de dolari în aur şi bani lichizi, în bunkerul lui Hassan Nasrallah. Unde este localizat bunkerul: chiar sub spitalul Al Sahel, în centrul Beirutului, în cartierul Dahiya. Acesta este spitalul. Din ambele părţi, puteţi vedea o intrare şi o ieşire. Acestea sunt intrări şi ieşiri din tunelurile subterane, dinspre bunkerul subteran. Intrarea este localizată în clădirea al-Mahdi, iar ieşirea este în clădirea Salam Center.

Şi şeful de stat major al armatei israeliene a precizat că Israelul vizează instituţiile financiare care au legătură cu Hezbollah şi care sunt sponsorizate direct de Iran.

Herzi Halevi, şef de stat major al armatei israeliene: Am atacat aproape 30 de obiective peste tot în Liban, care sunt un fel de sistem bancar al Hezbollah, asociaţia „Al-Qard Al-Hassan”, care primeşte bani din Iran, îi împrumută, iar la final finanţează terorismul Hezbollah.

Un deputat libanez a dezminţit acuzaţiile Israelului şi a invitat presa să viziteze bunkerul vizat.

The post Serviciile secrete israeliene: Hezbollah a reuşit să lovească reşedinţa lui Benjamin Netanyahu. Premierul nu se afla acolo appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *