Scandal în Biserica Ortodoxă. Fostul vicar eparhial al Episcopiei Sălajului a fost reținut pentru delapidare

Scandal în Biserica Ortodoxă, după ce fostul vicar eparhial al Episcopiei Sălajului a fost reținut pentru delapidare. Preotul este suspectat de oamenii legii că în ultimii patru ani și-ar fi însușit trei milioane de lei din conturile episcopiei. În septembrie, fostul vicar s-a mutat în Constanţa. Iar în urmă cu aproape o săptămână a fost numit consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului.

Fostul vicar eparhial al Episcopiei Sălajului e acuzat de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii susţin că în ultimii patru ani, de când bărbatul deține funcția de vicar ar fi sustras o sumă uriașă de bani.

Oamenii legii au făcut șase percheziții domiciliare, inclusiv in Constanta, unde preotul s-a mutat după ce a demisionat de la Arhiepiscopia Sălajului. Anchetatorii au ridicat mai multe probe

Arhiepiscopia Tomisului nu a putut fi contactată până la difuzarea acestui material pentru a-şi exprima un punct de vedere.

The post Scandal în Biserica Ortodoxă. Fostul vicar eparhial al Episcopiei Sălajului a fost reținut pentru delapidare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *