A şasea zi de pelerinaj pe Dealul Patriarhiei

A şasea zi de pelerinaj pe Dealul Patriarhiei

Mii de credincioși au urcat și vineri Dealul Patriarhiei, pentru a atinge raclele cu moaște sfinților Dimitrie Cel Nou, Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Nectarie, Constantin și Elena și nu în cele din urmă, pe cele ale Dreptului lui Lazăr, aduse special din Cipru cu acest prilej.

Timpul de așteptare a fost, în medie, de două ore, momente în care pelerinii s-au recules ori au citit rugăciuni.

Un credincios din Suceava a plecat aseară de acasă și a condus toată noaptea, ca să se așeze devreme la coadă, pe Dealul Patriarhiei. A venit special să se închine la moaștele sfinților Dimitrie, Nectarie, Lazăr, Constantin și Elena. Omul spune că bucuria pe care o are îl face să uite de oboseală.

Am venit cu mașina, am venit pe timp de noapte, a fost obositor, dar nu imposibil. L-am simțit ușor pentru că venim la sfinți. Ei sunt cei ce ne îndrumă pașii spre mântuire.

Pregătiri de sărbătoare în Capitală. Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie au fost scoase dimineața în pridvorul Patriarhiei.

Mii de pelerini vin cu astfel de gânduri de ani de zile, în preajma sărbătorii, conform TVRInfo.

Ne rugăm pentru sănătate, iertare de păcate, pace și liniște sufletească, pace și liniște pe Pământ și bunăstare, să ne iubim unii pe alții, contează foarte mult.

Mă ajută și am o evlavie pentru că m-au ajutat foarte mult în multe probleme de familie.

Florin Petre, preot, Biroul de Presă al Patriarhiei Române: Chiar dacă începe cu un pelerinaj exterior, oamenii se așează la rând, fac acatiste, se roagă pentru suferințele lor, pentru neputințele lor, pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat în viețile lor prin sfinții Săi.

Dragoş Porojnicu, jurnalist TVR: În a șasea zi de pelerinaj, rândul de credincioși se întinde pe o distanță de peste 300 de metri, iar timpul de așteptare este de aproximativ două ore. Potrivit reprezentanților Patriarhiei, de duminică, de când a început pelerinajul și până în prezent, pe Dealul Patriarhiei au urcat peste 50.000 de pelerini.

Sărbătoarea cea mare va fi duminică, atunci când este prăznuit Sfântul Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor.

Luni, Sfintele Moaște vor fi reașezate în Catedrala Patriarhală după închinarea ultimului pelerin.

Procesiunea Calea Sfinților, din jurul Dealului Patriarhiei, a deschis seria ceremoniilor care preced cele două praznice din acest week-end, dedicate Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *