Cei mai buni directori de şcoli din România au fost premiaţi la Bucureşti, pentru implicare și performanțele obținute

Cei mai buni directori de şcoală din România au fost premiaţi pentru implicare și performanțele obținute. Realizările lor înseamnă milioane de euro din fonduri europene atrase în şcoală, modernizarea instituţiilor de învăţământ, reducerea abandonului şi creşterea ratei de promovare la examenele naţionale.

Milioanele de euro accesate şi investite în Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Buzău se traduc astăzi prin dotări de ultimă generaţie pentru elevii care visează să fie bucătari, elictricieni sau mecanici. Peste 800 de elevi au făcut practică în Portugalia, în ultimii 12 ani. Și fiecare a primit 900 de euro, bani de buzunar.

Ionel Oprea, profesor de Istorie, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Buzău: Au avut posibilitatea să vadă cum se lucrează şi cum învaţă copiii de acolo.

Nicolae Toader, profesor de Electronică, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Buzău: Oricât am insista pe o pregătire teoretică, fără dezvoltarea și descoperirea de abilități la acești copii, ei nu vor reuși să performeze. Existența unor laboratoare bine dotate este esenţială.

Directorul liceului a primit premiul Directorul Anului pentru Inovare.

Robert Narcis Harabagiu, director adjunct Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Buzău: S-a dus vestea că la noi se face cu adevărat practică, se învaţă cu adevărat o meserie. Acum câţiva ani, elevii respinşi la liceu ajungeau la profesională. Astăzi, elevii respinşi la profesionala noastră ajung la liceu.

Asociaţia pentru Valori în Educaţie a desemnat-o pe directoarea unui colegiu din Paşcani „Directorul anului„. Rata de promovare a Bacalaureatului a crescut în acest colegiu cu 50% şi absenteismul a scăzut cu tot atatea procente. 4 milioane de euro au fost atrase în liceu, doar în ultimul an şcolar.

Daniela Claudia Orăşanu, director Colegiul Tehnic Căi Ferate „Unirea”, Paşcani, judeţul Iaşi: De la liceul la care nimeni nu voia să fie, Colegiul Tehnic Unirea a ajuns astăzi să fie drumul direct către o carieră în antreprenoriat, finanţe, inginerie, mai nou arhitectură.

Premiul Directorul Anului pentru Antreprenoriat ajunge la Brănești, Ilfov.

Marinela Culea, director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”, Brăneşti, judeţul Ilfov: În 2012, când am preluat funcţia de director al Liceului Tehnologic Cezar Nicolau, şcoala era în pericol de desfiinţare. Erau puţini peste 400 de elevi, o singură clasă a IX-a, acum sunt 965 de elevi şi zece clase a IX-a.

Iar premiul Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse l-a primit directoarea scolii din Lunca Cetăţuii, judeţul Iaşi, care a reușit să-i facă pe copii să lipsească mai puțin de la ore.

Ana Maria Chelaru, director Liceul Teoretic „Comandor Al. Cătuneanu”, Lunca Cetăţuii, judeţul Iaşi: Să ducem copiii la şcoală, acest lucru este provocator pentru noi, să-i convingem să vină la şcoală şi să înţeleagă că educaţia, de fapt, este viitorul lor. Am avut generaţia cea mai mare de elevi de etnie romă care au promovat clasele V-VIII.

Andreea Nistor, preşedinta Asociaţiei pentru Valori în Educaţie: Directorii au un rol critic în comunităţile lor, ei sunt importanţi nu doar pentru relaţia dintre profesori şi părinţi, ci şi pentru că schimbă destinele copiilor.

Câştigătorii primesc 3.500 de euro pentru şcolile lor şi programe de formare.

The post Cei mai buni directori de şcoli din România au fost premiaţi la Bucureşti, pentru implicare și performanțele obținute appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *