Israelul a atacat Iranul. Teheranul susţine că daunele sunt limitate

Televiziunea publică israeliană a anunţat sâmbătă la primele ore că Israelul a lansat trei valuri de atacuri aeriene asupra Iranului, iar operaţiunea s-a încheiat, obiectivele fiind atinse, transmite Reuters.

Iranul a comunicat că sistemele de apărare antiaeriană au contracarat cu succes atacuri în provinciile Teheran, Khuzestan şi Ilam, iar daunele sunt „limitate”.

Presa iraniană a relatat despre mai multe explozii, timp de câteva ore, în capitală şi la baze militare din apropiere, începând de sâmbătă la ora locală 2 a.m. (vineri 22.30 GTMT).

Israelienii au afirmat că au lovit fabrici de rachete mobile şi echipamente sol-aer, iar avioanele lor au revenit la baze fără probleme.

Armata israeliană a explicat că a acţionat prin „lovituri precise asupra unor obiective militare din Iran”, „ca reacţie la lunile de atacuri continue ale regimului din Iran împotriva Statului Israel” şi a avertizat că „dacă regimul din Iran face greşeala de a începe o nouă rundă de escaladare, vom fi obligaţi să reacţionăm”.

Agenţia de presă semi-oficială Tasnim din Iran, preluată de Reuters, a transmis că „fără îndoială Israelul se va confrunta cu o reacţie proporţională”.

Premierul britanic Keir Starmer a declarat sâmbătă că Iranul nu ar trebui să răspundă la valul de lovituri israeliene, îndemnând toate părțile la reținere, informează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *