De astăzi a început postul Crăciunului, perioada de 40 de zile din an în care suntem îndemnaţi la reflecţie, rugăciune şi bunătate, nu doar la renunţarea la anumite alimente. Credincioşii care vor să mănânce doar produse de post trebuie să fie atenţi la ce cumpără din magazine, pentru că multe alimente sunt procesate excesiv, au aditivi deloc sănătoşi şi pot face mai mult rău decât bine, spun specialiştii în nutriţie.
Odată cu începerea postului Crăciunului, pe rafturile magazinelor apar tot felul de produse dedicate celor care se feresc de carne, lactate şi ouă în această perioadă.
Atenţie, însă! Înainte să le puneţi în coş trebuie să citiţi cu foarte mare atenţie eticheta, pentru că multe abundă în ingrediente deloc sănătoase.
Reprezentanţii autorităţii pentru protecţia consumatorilor atrag atenţia şi asupra produselor care conţin praf de ou ori praf de lapte; acestea nu pot fi considerate ca fiind de post. Important este şi echilibrul alimentar, având în vedere că organismul e lipsit o perioada îndelungată de proteina animală şi nu numai.
Specialiştii îi îndeamnă pe cei care ţin post să îşi ia proteine din ciuperci, soia, linte ori fasole şi să nu uite de aportul de fibre din fructe şi legume.
În această perioadă, restaurantele şi-au adaptat meniurile şi le oferă clienţilor posibilitatea să ia masa în oraş, chiar dacă e de post.
În postul Crăciunului sunt multe zile în care credincioşii se pot răsfaţă cu peşte şi vin. Însă, cele 40 de zile de post ar trebui să însemne şi rugăciune, smerenie şi bunătate, nu doar renunţarea la anumite alimente.
Preoţii îi sfătuiesc pe credincioşi să se spovedească şi să împărtăşească, pentru a se pregăti duhovnicește de sărbătoarea Nașterii Domnului.
The post Specialiştii îi îndeamnă pe cei care ţin post să fie atenţi la etichetele produselor appeared first on tvrinfo.ro.