Noile tehnologii au fost prezentate în cadrul celei de-a patra ediții a FoodService and Hospitality. Industria Horeca din România e în plin avânt și a ajuns la aproape 35.000 de entități, dar se confruntă totuși cu o mare problemă, a lipsei de personal. Inteligența artificială poate fi astfel o soluție. Deși toată lumea e de acord că omul nu va putea fi niciodată înlocuit din ecuația ospitalității.
Astfel de roboți vor deveni prezențe obișnuite în restaurantele din România. Folosind o aplicație simplă, clienții sunt serviți rapid de roboții-chelneri.
În industria HORECA e criză acută de forță de muncă, iar astfel de roboți preiau mare parte din sarcini. Robotul-ospătar, de exemplu, primește comanda pe display, o transmite la bucătărie și tot el duce mâncarea clienților la masă. La final, tot robotul debarasează.
Tot roboții sunt cei ajuta la pregătirea mâncării în cantități mari. În cuptoarele profesionale pot fi puse simultan zeci de tăvi cu legume, carne și pește, fără ca sortimentele să-și împrumute mirosurile unul de la altul.
Peste 300 de producători și distribuitori din industria Horeca s-au adunat în Hala Laminor din Capitală, la a patra ediție a FoodService and Hospitality.
The post Restaurantele din România se pregătesc să introducă roboții-chelneri appeared first on tvrinfo.ro.