Rusia a anunțat revizuirea doctrinei sale nucleare, chiar la împlinirea a o mie de zile de război în Ucraina. Un punct important al doctrinei este folosirea armei nucleare în cazul în care o rachetă balistică este lansată împotriva Rusiei. Decizia finală pentru folosirea armei nucleare revine președintelui. Noua doctrină vine la scurt timp după ce Casa Albă şi-a dat acordul pentru ca Ucraina să folosească rachetele cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei.
Kremlinul a precizat că scopul revizuirii doctrinei sale nucleare este pentru a-i face pe potențialii săi inamici să înțeleagă că este inevitabilă o ripostă în cazul unui atac împotriva Rusiei.
Ucraina lovește pentru prima dată teritoriul rusesc cu rachete ATACMS. Rusia raportează că a doborât cinci rachete
19 noiembrie 2024, 13:28 (actualizat 19 noiembrie 2024, 15:50)
În doctrina revizuită a Kremlinului este inclusă, ca teritoriu ce va fi apărat, și Republica Belarus.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Federaţia Rusă îşi rezervă dreptul de a folosi armele sale nucleare în cazul unei agresiuni, prin folosirea armelor convenţionale împotriva sa sau a Republicii Belarus, ca membră a Uniunii Statale.„
1.000 de zile de război. Rușii au atacat violent regiunea Sumî. România,vizată de noua doctrină nucleară a Kremlinului
19 noiembrie 2024, 13:09
Aflată la o întâlnire la Varșovia cu omologii săi din Polonia, Italia, și Franța, ministrul german de externe a pus degetul pe rană. Fără să dea nume, a condamnat fostul guvern condus de Angela Merkel, pentru că a cedat prea mult în fața Kremlinului.
Săgeți către Angela Merkel
Annalena Baerbock, ministrul german de Externe: „Putin se joacă cu frica noastră. Nu a început să facă Acest lucru acum 1.000 de zile, el a început în 2014. Iar Germania, în special, a făcut greşeala atunci, în special politică, de a-şi permite să fie intimidată de această teamă şi, mai presus de toate, să nu asculte partenerii săi, în special cei din Europa de Est, care au spus clar, la vremea respectivă: Nu trebuie să ne bazăm pe promisiunile Kremlinului, trebuie să investim în propria noastră securitate şi protecţie.”
Adăposturi nucleare mobile
În acest timp, Rusia a început producția la scară largă a unor adăposturi nucleare mobile.
Acestea pot proteja populația față de diverse pericole, cum ar fi radiațiile nucleare sau undele de șoc.
The post Kremlinul va putea folosi arme nucleare ca răspuns la lovituri cu rachete non-nucleare pe teritoriul Rusiei sau al Belarusului, potrivit noii sale doctrine. Rușii se dotează cu adăposturi nucleare mobile appeared first on tvrinfo.ro.