TikTok a devenit o forță globală. India și Nepal au interzis total rețeaua, SUA au cei mai mulţi utilizatori, iar în China nu este disponibilă

În momentul de față, în lume, sunt doar două țări care au interzis total TikTok. Este vorba despre India și Nepal. În Europa și în America de Nord, rețeaua socială chinezească este restricționată în instituțiile guvernamentale. TikTok a ajutat extrema dreaptă germană, de exemplu, să câștige teren în Parlamentul de la Berlin. În Spania sau Cipru, indivizi cu moralitate îndoielnică au reușit să pătrundă în Parlamentul European, câștigând voturile cu ajutorul rețelelor sociale și în mod particular cu TikTok.

Rețeaua chinezească, în centrul mai multor scandaluri, interdicții sau restricții, continuă să se bucure de un succes imens, în special în rândul tinerilor.

TikTok a fost cel mai mult criticată pentru modul în care gestionează conținutul politic.

În diverse țări, platforma a fost acuzată că promovează anumite narative sau că permite dezinformarea în timpul campaniilor electorale. Alternativa pentru Germania, formațiune de extremă dreapta și-a câștigat mulți adepți de pe această platformă.

Johannes Hilje, consultant politic: Tinerii de azi sunt preocupaţi mai mult ca în anii trecuţi de nesiguranţa viitorului lor. Nu se simt în siguranţă şi în legătură cu alte chestiuni ca migraţia, criza climatică şi se pare că nu găsesc răspunsuri la aceste probleme.

În Spania, un influencer a câștigat europarlamentarele din vară cu 800 de mii de voturi. Alvise Pérez, un activist online, în vârstă de 34 de ani, cu sute de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, conduce un partid nou, anti-sistem, numit Petrecerea s-a terminat. Pérez a fost implicat într-o serie de procese, din cauza expunerilor sale controversate și a teoriilor conspirației cu privire la politicienii de masă.

Acum e urmărit penal, pentru că nu a declarat 100 de mii de euro oferiți în campanie de un om de afaceri care conducea o structură piramidală ce a dat faliment.

Un alt influencer, din Cipru, care și-a dobândit notorietatea pentru că a încercat să îmbrățișeze 100 de celebrități și să se îngroape într-un sicriu timp de o săptămână, a fost ales europarlamentar. La 24 de ani, a obținut cel mai mare scor la alegerile din vară.

Cu milioane de utilizatori activi, TikTok a devenit o forță globală pe care țări ca Statele Unite încearcă să o țină în frâu.

La începutul anului, a fost votată o lege pentru a forța proprietarul chinez al TikTok să cedeze active sau să se confrunte cu o interdicție. Asta a declanșat demonstrații de susținere a rețelei sociale.

În țări ca Australia, Belgia, Canada, Danemarca sau în instituțiile europene, TikTok a fost interzis, dar numai angajaților guvernamentali care folosesc dispozitivele de serviciu.

Culmea e că rețeaua socială chineză nu este disponibilă în China continentală și nici nu a fost vreodată.

Doar India și Nepal au interzis TikTok la nivel național, sub pretextul că perturbă „armonia socială”.

The post TikTok a devenit o forță globală. India și Nepal au interzis total rețeaua, SUA au cei mai mulţi utilizatori, iar în China nu este disponibilă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *