Supravieţuitori şi rude ale celor uciși în urmă cu 35 de ani la Revoluție s-au adunat, luni dimineaţă, pe Aeroportul din Otopeni. 23 decembrie 89 a fost prima zi de libertate după căderea regimului Ceaușescu. Insă violențele nu doar că nu s-au oprit atunci, ci chiar au crescut în intensitate. Unul dintre cele mai sângeroase și de neînțeles episoade ale Revoluției rămâne masacrul de la Otopeni, când zeci de militari şi civili nevinovaţi au fost mitraliaţi.
Câteva zeci de supraviețuitori și rude ale celor uciși în Revoluție s-au adunat la monumentul de lângă aeroportul Otopeni.
La 35 de ani de la unul dintre cele mai sângeroase episoade ale Revoluției Române, cea mai mare nemulțumire a lor este că nici până acum nu au aflat cine sunt vinovații.
Pe 23 Decembrie 1989, 3 camioane cu peste 80 de militari în termen de la o unitate a trupelor de securitate de la Câmpina au venit pentru a proteja Aeroportul Otopeni. Militarii fuseseră chemați să întărească dispozitivul. Cei mai mulți aveau 18 sau 19 ani.
În momentul în care s-au apropiat de aerogară, cele 3 camioane au fost mitraliate fără nicio somație, iar aproape jumătate dintre tineri au fost uciși.
În jur de 50 de oameni au pierit în masacrul de la Otopeni, cei mai mulți dintre ei militari.
Dar și-au pierdut viața și opt angajați civili ai aeroportului, surprinși de împușcături pe drumul către serviciu.
Revoluția Română a fost cea mai sângeroasă schimbare de regim din fostul bloc comunist.
Potrivit cifrelor oficiale, în Decembrie 1989 au fost uciși peste 1100 de oameni și câteva mii au fost răniti.
The post La 35 de ani de la masacrul de la Otopeni, încă nu se știe cine sunt vinovații appeared first on tvrinfo.ro.