Caută
Close this search box.

Rusia: Dmitri Medvedev își păstrează funcția de prim-ministru

Fostul prim-ministru al Rusiei, Dmitri Medvedev, își păstreză funcția, informează AFP. Candidatura acestuia a fost susținută de majoritatea deputaților din Duma rusă.

Dmitri Medvedev a fost înaintat de Vladimir Putin pentru postul de prim-ministru luni, chiar după inaugurarea sa pentru ce de al patrulea mandat de președinte. Marți, pe 8 mai, deputații au votat cu o majoritate absolută în favoarea propunerii președintelui. Astfel, din cei 430 de deputați, 374 au votat pentru, iar 56 au votat împotrivă, nu a fost nici o abținere. Conform așteptărilor, partidul majoritar „Rusia Unită”, a cărui lider este Dmitri Medvedev, l-a susținut în totalitate. Deputații Partidului Liberal Democrat din Rusia au votat în majoritate pentru Dmitri Medvedev, chiar dacă liderul acestuia, Vladimir Jirinovski a criticat în mai multe rânduri politica dusă de primul ministru rus. Împotriva candidaturii propuse de Putin au votat membrii Partidului Cominiștilor din din Federația Rusă și „Rusia echitabilă”, relatează TASS.

În discursul său în Duma de stat, Dmitri Medvedev a afirmat: „Aș dori să vă mulțumesc cu sinceritate că ați avut încredere în vot, acordând aprobarea numirii candidaturii mele pentru funcția de președinte al guvernului. Am spus deja că, desigur, că înțeleg pe deplin responsabilitatea și dificultățile cu care se va confrunta guvernul dar sunt convins că vom putea rezolva toate sarcinile stabilite de președinte”. El a mai menționat că guvernul este pregătit să lucreze cu fiecare dintre deputatul Dumei de Stat, indiferent de poziția politică a Parlamentului, în scopul de a „face viața în țara noastră o modernă, prosperă și fericită.“

Încă înainte de numirea candidaturii lui Dmitri Medvedev în cercurile politice ruse se specula că acesta este favorit pentru postul de prim-ministru al Rusiei. În schimb, în rândul tinerilor dar și al bloggerilor politici, care devin din ce în ce  mai populari în Rusia, Medvedev este una dintre cele mai criticate figuri politice în special din cauza declarațiilor sale care au stârnit de-a lungul anilor mai multe controverse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri