Caută
Close this search box.

US Open 2018, finala feminină: Serena Williams – Naomi Osaka, revelația din Japonia își întâlnește idolul

Serena Williams, Naomi Osaka, finala US Open 2018! Legenda americană Serena Williams nu a avut nicio problemă în a se califica în ultimul act de la Flushing Meadows. După un meci de o oră și 6 minute, Serena s-a impus cu 6-3, 6-0 în fața letonei Anastasija Sevastova, iar în finală va da piept cu revelația Naomi Osaka (20 de ani).

Serena Williams va juca în a 31-a finală de Grand Slam din carieră. Federer are ”doar” 30. Până acum, Serena a câștigat 23 dintre cele 30 de finale jucate. Al 24-lea titlu major ar însemna egalarea recordului deținut de australianca Margaret Court.

Naomi Osaka (19 WTA), rivala Serenei din finală, a învins-o în semifinale pe finalista de anul trecut, americanca Madison Keys (14 WTA), 6-2, 6-4, într-o oră şi 25 de minute şi s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam.

Osaka a salvat 13 mingi de break în meciul cu Keys, iar la final a fost întrebată cum a reușit acest lucru. Răspunsul: ”Îmi doream foarte mult să joc contra Serenei!

Osaka are un an de vis în circuitul WTA. A devenit prima jucătoare japoneză care atinge finala unui turneu major, după ce până acum, cel mai bun rezultat pentru ea la un Grand Slam era optimi de finală la Australian Open, anul acesta.

Doar pe locul 70 la începutul anului, Osaka a explodat în primăvară, câştigând primul său titlu, la Indian Wells, iar apoi a învins-o pe Serena (6-3, 6-2) în primul tur la Miami.

Osaka – Serena de la Miami a fost și singura întâlnire dintre cele două în circuitul WTA. În martie 2018, când a avut loc meciul, Williams încă nu era la forma perfectă.

Finala US Open 2018, Serena Williams (26 WTA) – Naomi Osaka (19 WTA) e programată sâmbătă, după ora 23:00 (ora României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri