Caută
Close this search box.

Cum a reacționat Simona Halep când a fost întrebată dacă merge la referendum

Simona Halep (27 de ani), numărul 1 mondial, a revenit luni la miezul nopții în București cu o cursă de linie, și așteaptă acum verdictul unui RMN ca să vadă când va reveni în competiție. Îmbrăcată sport, cu un tricou negru, pantaloni de trening de culoare gri și o șapcă pe cap, tot neagră, cu însemnele sponsorului ei tehnic, sportiva din Constanța a fost întrebată, la un moment dat, dacă va participa la referendumul pentru familie, care se va organiza la România, în weekendul care urmează, 6 și 7 octombrie.

După ce a ascultat cu atenție întrebarea jurnalistului, Simona a zâmbit, fără a spune nimic, după care a plecat ușor spre ieșire. Cel mai probabil, Halep nu a mai dorit să se implice într-un astfel de subiect delicat.

În schimb, mult mai tranșant pe această temă a fost Gigi Becali finanțatorul FCSB. „Referendumul este pentru salvarea copiilor și a nepoților noștri, iar oamenii trebuie să știe ce votează. Întrebarea trebuie să fie foarte clară: Sunteți de acord ca familia să se întemeieze doar între bărbat și femeie? Nu ne jucăm!

Mi se pare o manipulare din partea celor care au formulat această întrebare, să nu se ducă lumea la referendum. Ori sunt anti-Dragnea și vor să-l discrediteze și mai mult ori sunt împotriva legii. Este o mizerie, intoxicații”, a spus Gigi Becali pentru Libertatea.

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Aceasta este o întrebare-standard care se pune în cazul revizuirii Constituției. Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei privind definiţia familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri