Caută
Close this search box.

Toader, dispus să avizeze OUG pe amnistie şi graţiere, dacă va fi dată de alt minister

toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar fi dispus să-și dea avizul de legalitate pe ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, cu condiția ca actul normativ să fie inițiat de alt minister.

Potrivit acestora, una din variante ar fi ca secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, să inițieze OUG-ul, dar în această situație ar fi nevoie de modificarea HG-ului care stabilește modalitatea de inițiere și avizare a actelor normative. Toader nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro până la ora publicării acestui material.

Guvernul pregătește adoptarea OUG-ului privind amnistia și grațierea încă din noiembrie, în doi pași. Pasul unu: schimbarea HG 561. Pasul doi: Guvernul decide ad-hoc, într-una din ședințe, adoptarea OUG privind amnistia și grațierea. Unul dintre miniștri ar urma să inițieze actul normativ, ministrul de interne sau chiar secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Toni Greblă se confruntă cu cel puțin două probleme. Pe de o parte, ar risca să intre în conflict de interese, chiar dacă a fost achitat în primă instanță, pentru că are totuși un proces pe rol la Înalta Curte în care este acuzat de fapte de corupție.

Pe de altă parte, este cam dificil de justificat urgența măsurilor de amnistie și grațiere, astfel încât să fie nevoie de un OUG. Potrivit surselor, proiectul de ordonanță este deja elaborat de către juriștii PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri