Caută
Close this search box.

Alertă! Mare companie transnaţională de telefonie mobilă îşi înghite rivala!

alertă

Este stare de alertă generală în pieţele de telefonie mobilă din Europa Centrală şi de Est. Aşa cum era de aşteptat, achiziţiile şi preluările prietenoase şi ostile continuă în toate pieţele, inclusiv în piaţa telefoniei mobile. Şi nu numai, pentru că acest take over este unul crossover, la limita dintre două pieţe diferite.

Alertă! Vodafone înghite UPC!

Vodafone Group a cumpărat operaţiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă şi Ungaria. Est starea de alertă în două pieţe. tranzacţia este în valoare de 18,4 miliarde de euro, aproape cât datoria României în Programul MRN de la Bursa din Luxemburg.

Vodafone răspunde acuzelor lui Dragnea: e de vină STS sau CNAIR!

Oficialii Vodafone şi Liberty Global au ajuns la un acord săpămâna trecută privind vânzarea reţelelor de cablu ale Liberty Global din Germania şi Europa de Est. UPC România este unul dintre marii actori de furnizare de servicii de televiziune prin cablu şi Internet din România.

Noi servicii, investiţii mai mari

Clienţii persoane fizice şi juridice din România vor beneficia de acces la noi servicii şi de investiţii mai mari în creţterea vitezei ţi calităţii reţelei de cablu.

„Tranzacţia evaluează în mod adecvat operaţiunile noastre de bază şi va aduce Liberty Global sume în numerar în valoare de 10,6 miliarde euro. În plus, vom păstra tot numerarul generat de cele patru divizii până la finalizarea afacerii”, a declarat directorul general de la Liberty Global, Mike Fries.

„Aceasta este o tranzacţie importantă şi pentru clienţii şi angajaţi noştri. În fiecare din aceste pieţe alăturarea dintre operaţiunile Liberty Global şi Vodafone va transforma mediul concurenţial”, a spus Mike Fries.

Moment strategic important

“Este un moment strategic important în istoria UPC România. Această tranzacţie este un rezultat direct al realizărilor echipei UPC de-a lungul timpului şi se încadrează într-o perspectivă mai largă a evoluţiei industriei telecom, caracterizată prin competitivitate şi dorinţa de a oferi clienţilor servicii şi experienţe de conectivitate şi divertisment la o calitate din ce în ce mai bună.

Împreună, UPC România şi Vodafone România vor putea oferi internet broadband la viteze gigabit şi tehnologie 5G în România, contribuind la realizarea obiectivelor strategice de digitalizare pe care ţara noastră şi le-a asumat prin Agenda Digitală.

Până la aprobarea din partea autorităţilor şi finalizarea tranzacţiei, UPC va funcţiona independent pe piaţă, ca o companie de sine stătătoare, parte a grupului Liberty Global.

Atât Liberty Global, cât şi UPC îşi păstrează angajamentul de a investi în continuare pentru a crea valoare pentru clienţi, pentru economie şi societate şi, bineinţeles, pentru echipă. Principalul nostru obiectiv astăzi este sa ne continuăm strategia de business. Inovăm şi dezvoltăm în continuare serviciile şi reţeaua, pentru a oferi cele mai bune experienţe clienţilor UPC.”, scrie în comunicatul companiei, citat de Capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri