Caută
Close this search box.

Australia va construi o Agenție națională spațială

Guvernul australian și-a anunțat luni angajamentul de a construi o agenție pentru a sprijini și dezvolta pe termen lung tehnologii spațiale și a impulsiona dezvoltarea industriei sale aeronautice, relatează EFE, preluat de Agerpres.

„Industria globală spațială crește rapid și este crucial ca Australia să facă parte din această creștere”, a declarat titulara industriei, Michaelia Cash.

Totuși guvernul, care analizează un studiu privind situația acestei industrii, nu a dat detalii cu privire la sediul viitoarei agenții spațiale și nici referitor la costuri, sau la alte detalii relevante.

Preocupările privind lipsa unei agenții spațiale australiene intervin în contextul în care majoritatea țărilor dezvoltate din regiune au un organism de acest tip, inclusiv vecina sa Noua Zeelandă.

Astrofizicianul australian Alan Duffy și-a exprimat încrederea ca acest anunț să ajute la crearea de locuri de muncă în sectorul spațial, ținând cont de „amplele relații cu NASA în explorarea comună a spațiului”, în comentarii acordate postului local ABC.

Foto: nasa.gov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri