Caută
Close this search box.

Ca în filme: la 18 ani a supraviețuit singur pe o barcă, 49 de zile, în mijlocul mării

Incredibil. Fără nicio pregătire anume, fără ajutoare și fără niciun fel de ustensile, un adolescent din Indonezia a supravieţuit 49 de zile pe mare, gătind peştele pe care îl prindea, folosind lemnul din care era construită barca, informează BBC, citată de Mediafax.

E vorba de Aldi Novel Adilang, în vârstă de 18 ani, care era la 125 de kilometri depărtare de coasta Indoneziei, în mijlocul lui iulie, când vânturile puternice au rupt sfoara bărcii şi l-au dus în larg. A plutit mii de kilometri, până aproape de Guam, într-un final fiind salvat de un vas care venea din Panama.

Pe 14 iulie, vânturile puternice au dus la ruperea sforii foarte lungi, care lega barca de mal, conform metodologiei de pescuit. Aldi a rămas fără mâncare şi ca să supravieţuiască a gătit peştele pe care îl prindea, folosindu-se de lemnul din care era făcută barca.

„A spus că îi era frică şi că uneori plângea. De fiecare dată când vedea un vas se bucura. Mai mult de 10 nave au trecut pe lângă el şi niciuna nu a oprit”, a declarat un diplomat din Indonezia pentru The Jakarta Post.

„Şeful lui i-a spus soţului meu că a dispărut. Tot ce am putut face a fost să ne rugăm la Dumnezeu”, a spus mama sa agenţiei AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri