Caută
Close this search box.

Istorie japoneză: Naomi Osaka o spulberă pe obraznica Serena și primește trofeul US Open cu ochii în lacrimi

Marea revelație a tenisului feminin, japoneza Naomi Osaka (19 WTA) şi (doar) favorită nr. 20, a câştigat US Open, învingând-o surprinzător declar, în finală, pe americanca Serena Williams, (26 WTA) cu 6-2, 6-4, după un meci, însă, mult mai dramatic decât arată scorul. Osaka s-a impus într-o oră şi 19 minute.

În setul doi, Serena Williams a avut o dispută cu arbitrul de scaun, ceea ce i-a atras o penalizare de un game, când Osaka avea 4-3.

Trofeul de sâmbătă este primul de Grand Slam pentru Naomi Osaka şi al doilea WTA din carieră, după cel obţinut la Indian Wells, tot în 2018. De asemenea, Osaka este prima japoneză câştigătoare a unui Grand Slam.

Finala a fost marcată de crizele de nervi ale Serenei Williams, care a fost penalizată de trei ori, ultima oară cu un game. „Sunt mulţi bărbaţi care au făcut lucruri mai rele şi nu au păţit aşa ceva. Nu puteţi să îmi faceţi asta. În fiecare an… Nu puteţi să îmi luaţi clipa asta”, a strigat americanca, după ce anterior îl numire „hoţ” pe arbitrul de scaun.

Williams a reușit să strice chiar și ceremonia de la final, printr-un comportament agresiv și arogant. O parte a publicului american a fost de partea sa, iar Naomi Osaka a izbucnit în plâns chiar în momentele în care i se decerna titlul, pe fondul huiduielilor din tribune. (foto wtatennis.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri