Politic

La nașterea micii prințese, Familia Regală a României a transmis un mesaj pentru ducesa de Cambridge şi prinţul William

Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu au transmis o scrisoare ducesei de Cambridge şi prinţului William al Marii Britanii, în care îi felicită pentru naşterea fetiţei lor.
„Familia Regală a României a aflat cu bucurie despre nașterea celui de-al doilea copil al Altețelor Lor Regale Ducele și Ducesa de Cambridge. Astăzi, 2 mai 2015, la Londra, la ora 8.34, Alteța Sa Regală Principesa Catherine a adus pe lume o fetiță în greutate de 3.7 kilograme. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au scris o scrisoare Ducelui și Ducesei de Cambridge, în care felicită pe tinerii părinți și doresc întregii familii fericire, bucurie și împliniri”, se spune într-un mesaj publicat, sâmbătă, pe blogul Casei Regale a României.
În ziua botezului micii principese de Cambridge, la Castelul Săvârşin, va fi plantată o magnolie care va purta numele acesteia şi care va fi aşezată alături de stejarul principelui George, care a fost plantat în august 2013, se mai precizează în mesaj.

sursa: amosnews.ro

Sondaj Avangarde. Klaus Iohannis, procent de încredere record. Intenția de vot pentru PNL a scăzut

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, duminică seară, în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, cel mai recent sondaj Avangarde.
Realizat în perioada 21-29 aprilie 2015 pe un eșantion de 950 de persoane, sondajul are marja de eroare de 3,18%.
Pe locul întâi în topul încrederii în personalități este președintele Klaus Iohannis care se bucură de o încredere uriașă, într-un procent de 76%. El este urmat de Regele Mihai, cu 61%, și de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu 50%.
Șefa DNA este urmată la doar un procent diferență de către guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 43% dintre români au încredere în președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Același procent de încredere îi este acordat și premierului Victor Ponta. Citeşte mai mult

Iată următoarele locuri în topul încrederii:

30% Dan Voiculescu
28% Ion Iliescu
25% Mircea Geoană
19% Traian Băsescu, în creştere
19% Cătălin Predoiu
18% Alina Gorghiu
8% Elena Udrea

După șase luni de la alegerile prezidențiale, diferența dintre PNL și PSD-UNPR-PC s-a redus, este de doar 3%. În ceea ce privește intenția de vot la alegerile parlamentare PNL ar obține 43%, PSD-UNPR-PC ar fi pe locul doi, cu 40%. PLR ar înclina, însă, balanța decisiv, cu 5%, la fel și UDMR, cu 4%.

Iată următoarele partide în funție de intenția de vot la alegerile parlamentare:

2% PMP
2% M10 (Monica Macovei)
1% PRM
1% PPDD
2% Altele

În ceea ce privește încredere în instituții, primele locuri sunt ocupate de Pompieri (89%), Armată (81%), Biserica (74%), Școala (70%).

Acestora le urmează:

68% Preşedinţie
67% DNA
60% Curtea de Conturi
58% SRI
56% Poliţie
55% Presă
19% Parlament

sursa: dcnews.ro