Caută
Close this search box.

Astrologie: Am intrat în zodia Leului. Voința și generozitatea caracterizează această perioadă

Zodia Leului, o zodie masculină de foc, guvernată de Soare, este a 5-a pe cercul zodiacal european (care cuprinde 12 zodii), începând din 23 iulie și încheindu-se pe 22 august.

Potrivit eastrolog.ro, soarele sporește afectivitatea, șansa și norocul în viață. Nativul din zodia Leu este încrezător în propriile forțe. Atât femeile, cât și bărbații născuți în zodia Leu sunt persoane plăcute, sincere, naive uneori. Posedă un deosebit simț și gust al ascensiunii, străin însă de orice meschinărie sau josnicie. Noblețea sufletească și un profund sentiment al justiției îi așează deasupra tuturor josniciilor vieții. Are o mare nevoie de respect. Este ambițios și creativ. Leul are orgolii de referință.

În el poți avea cel mai devotat prieten sau partener, cel mai fidel camarad și sfătuitor, dar și un dușman generos. Furia lui este spontană și se datorează firii impulsive, dar trece repede.

Cei născuți în această zodie se vor îndrepta cu prioritate spre domenii care le permit să fie în frunte, să conducă, să strălucească. Pot fi generali și regi, dar pot fi și profesori, inspirându-i permanent pe studenți/elevi și molipsindu-i de entuziasm. A vrea este principala caracteristică a nativilor din Leu, puterea voinței fiind forța care îi conduce și îi dinamizează.

Cel mai mare defect îl constituie spiritul absolutist de dominare, care nu se manifestă niciodată brutal, prin forță, ci prin persuasiune. Sentimentele sale puternice îl pot duce la speculații și aventură.

Piatra mistică — diamant, rubin
Ziua norocoasă — duminica
Numerele norocoase — 8,9
Culori norocoase — roșu, portocaliu
Simțul cel mai dezvoltat — văzul

Alimentele benefice — cafea, vânat, alimente de culoare galbenă și portocalie: ouă, morcovi, cartofi, mere, gutui, pere, portocale, smochine, lămâi, porumb, muștar, scorțișoară, ceapă, usturoi, migdale, pepene galben, portocale, mălai, vanilie, caise, piersici.

Bărbatul Leu simte nevoia de a prelua comanda, dar și nevoia de a fi iubit de cei pe care-i conduce. Teama lui cea mai acută este teama de eșec, de insucces, aceasta fiind cauza reală a vulnerabilității și vanității sale. Bărbatul Leu este romantic și generos, iar una dintre modalitățile prin care-și demonstrează generozitatea este de a-și copleși iubita cu daruri. El adoră dragostea și adoră să fie îndrăgostit. Îi plac lucrurile strălucitoare, neobișnuite și are tendința de a fugi de obișnuit, care îl plictisește. Poate tolera multe defecte ale femeii pe care o iubește, însă nu va accepta niciodată să fie dominat, jignit sau subapreciat.

Femeia Leu își iubește cu ardoare copiii, dar fiind prea independentă nu are răbdarea necesară să se ocupe tot timpul de ei. Femeia Leu are nevoie de o profesie care să-i dea satisfacții, să-i asigure măcar în parte nevoia de independență. Pe cât de apropiată este cu prietenii, pe atât de rezervată este cu străinii. În general, relațiile ei cu oamenii se bazează pe instinct, potrivit www.venus.org.ro. Femeia Leu va juca întotdeauna cu succes rolul marilor iubiri sau al artistei neînțelese, de la ipostaza de mamă devotată până la aceea de amantă ideală. Pasională, frumoasă, solară, strălucitoare, intuitivă, plină de creativitate și adesea cu o imaginație erotică nebănuită, femeia Leu poate deveni ținta oricărui bărbat care vrea să facă impresie bună în rândul aristocrației timpului având la braț un personaj aranjat după ultimul răcnet și de o regalitate somptuoasă. Natura este extrem de generoasă cu ea, înzestrând-o cu vivacitate, inteligență, grație, frumusețe și senzualitate, cât pentru trei femei și ceva pe deasupra.

Copilul Leu este vesel, exuberant, foarte activ, își ascunde cu abilitate emotivitatea și teama că ceilalți s-ar putea îndoi de calitățile sale. Sensibil, mândru și uneori un pic orgolios, copilul Leu pare să fie foarte curajos, însă de fapt el este chiar vulnerabil din punct de vedere emoțional. Este inutil ca părinții să încerce să-l educe folosind forța, pentru că se va încăpățâna și mai mult în convingerile sale și atunci dintr-un copil drăguț și afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Berbec, Săgetător
Bună (80%) — Balanță, Gemeni
Delicată, riscantă (60%) — Scorpion, Taur
Dificilă, dar interesantă (50%) — Vărsător
Nerecomandabil (10%) — Fecioara, Rac

Agerpres consemnează personalități de pe mapamond născute în zodia Leu: Napoleon Bonaparte, Henry Ford, Fidel Castro, Neil Armstrong, Frank Wedekind, Pedro Passos Coelho, Kevin Spacey, Elias Canetti, Bill Clinton, Peter O’Toole, Madonna, Jacqueline Kennedy, Benito Mussolini, George Bernard Show, Alfred Hitchock, Aenne Burda, Sandra Bullock, Hugo Rafael Chavez, Louis de Funes, Anne Klein, Paul Claudel, Andy Warhol, Michael Anderson Jr. John Heathcoat, Rod Laver, Whitney Houston, James Baldwin, Joyce Sims, Michael Kors, Joe Jackson, Earvin ”Magic” Johnson.

Personalități din România născute în zodia Leu: Mișu Fotino, Mihai Codreanu, Cezar Baltag, Constantin Corduneanu, Dan Condurache, Varujan Vosganian, Vasile Blaga, Victor Babeș, Carmen Stănescu, Marius Tucă, Nicu Constantin, Mircea Baniciu, Gellu Naum, Tudor Gheorghe, Horațiu Mălăiele, Valeria Seciu, Stere Gulea, Marcel Iureș, Cezara Dafinescu, Paul Daian, Rodica Popescu-Bitănescu, Cezar Ivănescu, Horia Gârbea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri