Caută
Close this search box.

Veste bună în sport: Ioana Bran, foarte aproape de remaniere. Cine mai e vizat

Conform mai multor surse, la începutul lunii octombrie va avea loc remanierea Guvernului Dăncilă. Chiar dacă, oficial, nu a fost avansat niciun nume, există – în mod evident – o listă cu miniștrii care nu și-au făcut treaba așa cum s-a sperat. Sau care nu și-au făcut-o mai deloc.

Am scris mereu, în ultima vreme, despre catastrofa din sport. Un domeniu care a rămas singurul ce mai ține steagul sus pentru România, în marasmul economic și social în care ne aflăm.

Sportul ține însă steagul sus, numai și numai prin eforturile uriașe ale sportivilor și ale celor din jurul lor, oamenii din federații și din cluburi. Sau cluburi și federații. Au venit valuri și valuri de medalii de la canotaj, haltere, tenis de masă, gimnastică și alte câteva discipline, din păcate nu foarte multe, cum se întâmpla altădată.

Avem cel mai slab ministru al sportului din istorie, Ioana Bran. O persoană care, în mod cert, ar fi mult mai bună în alte domenii. Ea știe care. Dar nu vrea să plece, chiar dacă, intenționat sau nu, a jignit sportivii, oferindu-le în bătaie de joc 25 de lei pe zi pentru hrană. Chiar dacă a ignorat și ignoră complet o grevă fără precendent, repetăm, fără precedent în istoria sportului românesc, călcându-și în picioare propriile promisiuni, repetate, de analiză și discuții, ignorând, total și cu un cinism fără precedent în sport, mii și mii de oameni care trăiesc cu 1100 sau 1300 de lei lunar, în vreme ce ministrul are, desigur, ”doar” 20 000 de lei. Sau 19 950. E adevărat, sumă brută, dar tot înseamnă enorm, față de salariile ”amărâților” din stradă, pe care nu vrea să îi vadă ori să îi asculte nimeni de la Etajul 1 al clădirii din Vasile Conta! Mai-marii de acolo au avut însă grijă să sublinieze, într-o altă bătaie de joc, că ”nu au nicio soluție pentru cererile greviștilor”. Exact așa au spus.

Dar – NOTA BENE – pentru șefa de cabinet a ministrului s-a gasit imediat soluția: și-a dat ”demisia”, a zis că pleacă în ”privat”, apoi, desigur, s-a răzgândit foarte repede și a fost reangajată la fel de repede – ați ghicit – pe un salariu binișor mărit ! În disprețul TOTAL al greviștilor din sport și tineret, oameni cu studii superioare, de o viață în sport, care primesc puțin peste 1100 de lei pe lună.

În fine, Ioana Bran, deși are multe probleme de rezolvat, nu a făcut nimic pentru susținerea activității sportivilor. Mai mult, ea a acordat un interviu la Europa FM, în cadrul căruia și-a pus consilierii să sune la postul de radio sub altă identitate și să-i laude activitatea. Doi consilieri identificați ulterior de Gazeta Sporturilor și-au schimbat numele și au pus întrebări  dinainte stabilite. Nu avem nimic cu ei. Nu ei sunt de vină, ci Cabinetul nr.1 al ministerului, care i-a pus să facă acest lucru. CEL MAI SLAB,  CEL MAI CATASTROFAL MINISTRU DIN ISTORIA  SPORTULUI ROMÂNESC. Atrăgând după el (ea), evident, o întreagă conducere la fel de slabă.

Ce putem aștepta de la un ministru care minte și înșală până și la o emisiune de radio ??!!

Nu facem politică. Nu ne interesează partidul din care provine acest cumplit ministru.  Putea fi de oriunde, am fi scris la fel. Oricum, un astfel de ministru face cel mai mare rău partidului său, oricare ar fi acela.

Am auzit că ar urma să fie schimbați miniștrii de la : Cultură (Ivașcu), Educație (Popa), Transporturi (Șova), Economie (Andrușcă), Turism (Trif), Cercetare (Burnete), Comunicații (Cojocaru) și, nu în ultimul rând – apare cam pe toate listele – de la Sport, celebra deja Ioana Bran. Se mai aude și de Paul Stănescu, Tudorel Toader sau chiar Teodor Meleșcanu. Poate și alții, dar nu insistăm aici decât pe sport. (surse cotidianul.ro, realitatea.net, b1.ro)

Doamne-Dumnezeul nostru, care Ești în Ceruri, ajută-ne să scăpăm, cât mai repede, de Ioana Bran de la Sport! Și iart-o, în Mărinimia Ta, pentru că noi nu o putem înțelege și nici ierta, după cât a mințit și batjocorit în Sport ! (foto B1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri