Caută
Close this search box.

Alina Gorghiu, preşedinte unic al PNL

alina gorghiu

 

În şedinţa liderilor aripii democrat-liberale din PNL s-a hotărât ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.

Varianta adoptată este asemănătoare fuziunii din filiale, unde preşedinţia unică a fost completată de o functie de prim-vicepreşedinte, din partea democrat-liberalilor, cu putere de decizie asupra configuraţiei listelor de candidaţi pentru alegerile parlametare.

O soluţie similară a fost deja adoptată la filiala Bucureşti, unde şefia unică a revenit lui Cristian Buşoi, secondat la conducerea organizaţiei de Adriana Săftoiu, din partea PDL, ca prim-vicepreşedinte.

Daniel Buda este şi preşedintele comisiei de etică şi integritate şi oricum soluţiona problemele care urmau să apară în privinţa listelor la parlamentare. Astfel, el va contrasemna această listă în calitate de prim-vicepreşedinte.

Situaţia se va păstra până după alegerile parlamentare, PNL urmând să organizeze congres pentru alegerea unei conduceri unice, legitime şi să încheie procesul de fuziune la nivel naţional.

Problema alegerii unui copreşedinte al PNL a apărut miercuri când Vasile Blaga şi-a anunţat demisia de la conducerea partidului ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa de către DNA pentru trafic de influenţă, Blaga precizând totodată că nu va candida nici la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri