Caută
Close this search box.

Studenţii francezi protestează faţă de războiul din Gaza

Studenţii francezi protestează faţă de războiul din Gaza

Universităţile americane sunt zguduite de manifestaţii puternice faţă de războiului dintre Israel şi Fâşia Gaza. Demonstratiile din Statele Unite au devenit o sursă de inspirație si pentru studentii din Europa. În Franta, de pildă, aceștia au blocat accesul la o prestigioasă universitate din Paris, cerând instituției să condamne acțiunile Israelului.

Studenții au afișat steaguri palestiniene la ferestrele și la intrarea în clădirea universitatii Sciences Po din Paris. Unii dintre ei purtau eșarfa alb-negru care simbolizează solidaritatea cu Gaza.

Suntem foarte fericiți să vedem că tot mai multe universități iau măsuri. Ne dorim ca protestele să se extindă dincolo de Sciences Po și în toate universitățile din Franța și, în special, să se răspândească și în afara mediului universitar.

Noi, tinerii, am luat inițiativă în acest sens de luni de zile și nu ne vom opri. Vom continua să ne mobilizăm în zilele, săptămânile și lunile următoare, până când genocidul din Gaza va înceta.

Studenții cer ca universitatea să condamne acțiunile Israelului, conform TVRInfo.

Când observăm ceea ce se întâmplă în Statele Unite și acum în Australia, continuăm să sperăm că această mișcare va prinde avânt și în Franța.

Universitățile au un rol crucial în ceea ce privește situația din Palestina și genocidul care are loc acolo.

Poliția franceză a îndepărtat un prim grup de studenți care blocase accesul în universitatea din Paris. Fenomenul protestelor a luat amploare și în America, unde studenții cer universităților să taie legăturile cu companiile care sprijină războiul din Gaza.

Studenți din Ohaio, Texas și California au avut confruntări cu poliția, în timp ce la Harvard și la alte universități de prestigiu tinerii au organizat „tabere de protest” în campusuri.

Administrațiile universităților se străduiesc să găsească modalități de a calma creșterea manifestațiilor pro-palestiniene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri