Caută
Close this search box.

Gara care nu-i foloseşte nimănui de 8 ani, renovată cu 1 milion de euro

 

O localitate din Maramureş, de la graniţă cu Ucraina, oferă un exemplu puternic despre modul în care se fac investiţii în România. Este vorba de CFR, compania de stat care are probleme financiare încă de la înfiinţare.

Gara din comuna Câmpulung de Tisa, din Maramureş, a fost închisă în urmă cu opt ani, pentru simplul motiv că prin localitate nu mai trece niciun tren, dar, cu toate acestea, în această perioadă a avut patru angajaţi – impiegaţi de mişcare. Mai mult, acum trei ani, la cinci ani după ce a fost închisă, gara a fost modernizată, pentru a răspunde cerinţelor europene. Potrivit graiul.ro, investiţia depăşeşte 1 milion de euro.

„Comuna are gară. Acum 20 de ani funcţiona cursă regulată de tren, fiind două-trei pe zi cu plecare de aici în Sighetu Marmaţiei. De asemenea, au fost şi trenuri de marfă, pe vremea când încă era Uniunea Sovietică. De când a rămas Ucraina a fost chiar şi mic trafic de persoane, de aici la ucraineni. Acum este închisă complet circulaţia pe această linie.

Ba mai mult, dupa ce s-a închis traficul, la vreo doi-trei ani, s-a făcut o investiţie de cel puţin un milion de euro la gară, pentru a corespunde standardelor Schengen. Toată lumea aşteapta trenul, numai că el nu soseşte! De asemenea, există un şef de gară şi personal care deserveşte gara prin care nu trece nici un tren. Următoarea staţie de la noi ar fi în Ucraina.

Dacă s-ar deschide traficul pe acest tronson, s-ar putea ajunge mult mai repede în Europa, la Budapesta, Viena. În urmă cu doi ani, în Mersul trenurilor era o legătură Sighet-Budapesta, dar prin Cluj-Napoca, deci un ocol foarte mare şi făceai cam 16 ore în mers. Asa, pe aici, timpul s-ar reduce poate la 10 ore. Acest lucru şi-ar aduce aportul la dezvoltarea economica a localităţii”, a spus viceprimarul Mihai Rudolf Lemak.

Cei patru angajati, care lucrează pe ture, se ocupă de întreţinerea obiectivului. Sunt conştienţi că se află într-o situaţie neobişnuită, dar spun că nu este vina lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri