Caută
Close this search box.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la trei ani și jumătate de închisoare cu executare

sorina pintea

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni cu executare de judecătorii de la Tribunalul Cluj, pentru luare de mită.

Instanţa a mai hotărât să îi fie interzis Sorinei Pintea să fie aleasă în funcţii publice sau să ocupe funcţia de manager în cadrul unui spital public, pe o durată de trei ani.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea sumei de 10.000 de euro de la Sorina Pintea.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit.

Banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică, ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de spital cu firma respectivă.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, susțin procurorii.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Dăncilă (PSD) în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019, când a căzut prin moţiune de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri