Caută
Close this search box.

Victimele uraganului Matthew în Haiti au ajuns la 283 de morţi

Uraganul Matthew a făcut ravagii în Haiti
Uraganul Matthew a făcut ravagii în Haiti

Bilanţul victimelor uraganului Matthew a ajuns la 283 de morţi în sud-vestul Haiti, a anunţat coordonatorul de la Ministerul haitian de Interne, relatează The Associated Press.

Uraganului Matthew a ajuns în Bahamas, lăsând în urmă o criză umanitară în Haiti. Cel puţin 283 de persoane au fost ucise până în prezent în Haiti, Republica Dominicană, Sf. Vincent şi Grenadine, iar oficialii au declarat că se aşteaptă ca numărul victimelor să crească, informează CNN.

Uraganul Matthew se îndreaptă spre Florida, Statele Unite, unde va ajunge vineri dimineaţă. Preşedintele Barack Obama a declarat joi stare de urgenţă în Florida, populaţia fiind sfătuită să evacueze zona, să nu îşi rişte viaţa. Apelul a a fost făcut în repetate rânduri şi de Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, care a îndemat oamenii să plece din calea uraganului, joi putând fi văzute coloane de maşini cu cei care au decis să îşi părăsească locuinţele din timp.

Uraganul Matthew a crescut în intensitate, fiind încadrat la categoria 4, iar peste două milioane de americani au primit ordin joi să evacueze locuintele pe coasta de de est a Floridei.

Centrul pentru Protecţie civilă din Haiti a raportat sute de decese provocate de căderea copacilor, dărâmături şi inundaţii.

De la uraganul Felix care a avut loc în anul 2007, nici o altă furtună nu a provocat atât de multe daune.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri