Caută
Close this search box.

Lansare. „Călătorie în centrul gândirii”, cu profesorul Alexandru Vlad Ciurea

 

Cunoscutul prof. dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea a lansat sâmbătă, la Gaudeamus, volumul ”Călătorie în centrul gândirii”, o carte-interviu în care partener de discuţii este publicistul şi scriitorul Tudor Artenie. Despre profesorul Ciurea au vorbit, în cadrul acestui eveniment, şi alţi maeştrii ai medicinei româneşti, prof. dr. Irinel Popescu, dr. Dan Voinescu, prof. dr. Alexandru Anca.

Lansare. Alexandru Vlad Ciurea, alături de Irinel Popescu şi Tudor Artenie
Lansare. Alexandru Vlad Ciurea, alături de Irinel Popescu şi Tudor Artenie

Probabil că cine nu îl cunoaşte pe profesorul Ciurea ar trebui  să fie fericit. Acesta este un semn de sănătate! Însă cine ar vrea să afle de ce este atât de cunoscut şi îndrăgit de către pacienţii săi ar trebui să parcurgă paginile acestei extraordinare aventuri din “Călătorie în centrul gândirii”.

Neurochirurgul a operat circa 25.000 de creiere şi nu a pierdut nici un pacient pe masa de operaţie. Are invenţii brevetate care i-au uşurat intervenţiile şi, totuşi, înainte de operaţii şi în timpul lor se roagă la Dumnezeu.  Este vicepreşedintele Asociaţiei Mondiale a Neurochirugilor, profesor şi doctor în ştiinţe, membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi operează cu o mare responsabilitate pe oricine are nevoie de priceperea şi talentul său.

În volumul de faţă, profesorul a vorbit cu emoţie despre copilăria sa, despre anii de liceu de la Şaguna, Braşov, facultate, despre somităţile pe care le-a întâlnit şi l-au formcarteat în profesie, precum profesorul dr. Constantin Arseni. A depănat amintiri despre cum se făcea neurochirurgie în comunism până la cum s-a bucurat să descopere sistemul medical privat, acolo unde profesează astăzi. Probabil, unul dintre cele mai importante repere pentru profesorul Ciurea sunt o parte din mărturiile bolnavilor salvaţi pe masa de operaţie, care au ţinut să-i mulţumească.

Alexandru Vlad Ciurea – profesionistul care a publicat peste 100 de articole în revistele de specialitate româneşti şi străine,  autor şi coautor a 36 de cărţi – aseară, la lansarea volumului „Călătorie în centrul gândirii”, a fost extrem de emoţionat. A stat răbdător şi a oferit autografe şirului de oameni aşezaţi pe două rânduri fără să renunţe o clipă la zâmbet. Când sesiunea s-a terminat, standul editurii Minerva nu mai avea nici un exemplar din carte pe rafturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri