Caută
Close this search box.

Biserica Sf. Dumitru-Poștă va avea clopote controlate prin satelit

Biserica Sf. Dumitru-Poștă va avea clopote controlate electronic, prin satelit. Este vorba despre un ansamblu musical de clopote numit ”carillon”, un fel de ceas musical. Clopotele vor intra în funcțiune separat și vor produce un anumit fond sonor, în funcție de reglajul creierului electronic care se va afla în biserica din spatele Muzeului Naţional de Istorie Bucureşti.

img_6094-620x465

I se spune ”ceas electronic” deoarece ansamblul carillon este conectat la satelit și bate clopotele la ora exacta ”atomică” – adică este foarte precis.

Cel mai complex carillon din Bucureşti, mai avansat decât cel care se montează acum la Sf. Dumitru-Poştă, se află la Biserica Sf. Mina din zona Unirii, acolo unde se căsătoresc VIP-urile, carillon care poate reproduce melodii sau poate fi controlat de pe claviatura unui sisntetizator. Altfel spus, acest tip de carillon, de la Sf. Mina, ar putea fi folosit şi în spectacole…

foto-3-img_6097-465x620

Renovarea Bisericii Sf. Dumitru-Poştă – care va bate clopotele cu precizie atomică – va fi gata la sfârșitul acestui an. Constructorul a subliniat pentru Libertatea că acest termen poate fi respectat doar dacă vremea va fi bună.

carillon-de-spectacol-620x465

Carillon pentru specatcol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri