Caută
Close this search box.

Copii de şase ani din Carei asamblează jucăriile din ouăle Kinder pentru 22 penny

 

Jucăriile-surpriză ce se găsesc în interiorul ouălor Kinder, ale companiei italiene Ferrero, sunt asamblate de membrii unor familii sărace din nordul României pe sume derizorii, la montarea pieselor participând inclusiv copii, informează reporterii ziarului The Sun, citaţi de Mediafax.

Copiii, care au vârste de minim şase ani, sunt plătiţi cu aproximativ un leu pe oră pentru a construi jucăriile-surpriză care se găsesc în interiorul ouălor Kinder.

Familii sărace din România muncesc chiar şi 13 ore pe zi la domiciliu pentru a asambla cu atenţie jucăriile din plastic, toţi membri familiei participând la montarea pieselor.

Potrivit jurnaliştilor britanici de investigaţie, tatăl unuia dintre copiii care lucrează la asamblarea jucăriilor a declarat că aceasta este ”o muncă de sclav”.

nintchdbpict000283697551

Pentru fiecare 1.000 de ouă Kinder pe care o familie le asamblează, aceasta este plătită cu suma de 20 de lei.

Produsele sunt confecţionate de producătorul de ciocolată Ferrero şi apoi transportate la o fabrică din Carei, în nord-vestul României, unde sunt vândute mai departe. Familiile sunt aprovizionate cu ouă şi componente de plastic de către o firmă românească. În momentul în care echipa de investigaţii a încercat să contacteze firma distribuitoare, aceştia au bocat accesul în fabrica din nordul României.

O sursă care lucrează la linia de produse Kinder a declarat ziarului britanic că cei aflaţi la conducerea fabricii de ciocolată Ferrero nu cunosc ceea ce se petrece în România.

Ferrero a declarat anterior că garantează muncitorilor săi salariul minim pe economie şi interzice utilizarea copiilor în procesul de producţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri