Caută
Close this search box.

Prima trecere de pietoni inteligentă, cu sticlă securizată

FOTO: Agerpres

Trecerea de pietoni inteligentă realizată în centrul orașului Tulcea a intrat în probe la sfârșitul săptămânii trecute, șoferii mijloacelor de transport urmând să fie avertizați vizual atunci când un pieton traversează strada.

Trecerea de pietoni inteligentă, un proiect pilot la nivel național, a fost realizată în ultimele două săptămâni în apropiere de centrul orașului, potrivit inventatorului Adrian Trifan. Ea va lumina intermitent atunci când nu este folosită de pietoni și continuu atunci când pietonii vor traversa strada.

„Lucrările de amenajare au durat aproape 10 zile, din cauză că fie nu aveam utilaje la dispoziție, fie nu aveam muncitori. În plus, am avut surpriza ca sticla securizată, rezistentă la trafic, să fie vandalizată cel mai probabil”, a declarat, pentru Agerpres, Adrian Trifan, în vârstă de 43 de ani.

Dalele din sticlă securizată au fost fabricate la Bacău, iar investiția, în valoare de peste 10.000 de euro, suportată integral de tulcean, are o garanție de cel puțin cinci ani.

„Am vrut ca trecerea de pietoni să fie încălzită, dar neavând energie electrică non-stop, stâlpii din apropiere fiind conectați la rețea doar după căderea nopții, riscam ca pe timpul zilei, iarna, să transformăm trecerea în patinoar”, a mai spus Trifan.

El a depus cererea de brevetare la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în luna noiembrie a anului 2014 și a obținut certificatul în luna august a acestui an.

Administrațiile locale din Constanța și București s-au arătat deja interesate de trecerea de pietoni care este inaugurată oficial luni, 21 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri