Caută
Close this search box.

A Tribute to Goodbye to Gravity: Bucium, cu un nou single de pe Back to Life

album

S-a lansat un nou single de pe albumul tribut “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, pentru melodia „What If” interpretată de formaţia Bucium.

În data de 28 octombrie a fost lansat albumul “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, album ce conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine.

https://www.youtube.com/watch?v=higOELTq8Pk

„Cel mai bun prieten nu ţi-l alegi. Se întâmplă de la sine, neforţat, ca un astfel de om să-ţi intre în suflet, să fie atât de prezent în viaţa ta, să-ţi împărtăşescă în totalitate pasiunea şi determinarea de a îţi împlini această pasiune. Alex Pascu a fost prietenul meu cel mai bun. Am fost alături în ultimii trei ani, iar în ultimul an eram nedespărţiţi. El mixa şi înregistra trupa Bucium, eu regizam şi editam clipurile GTG. Mantras of War este opera magna a lui Alex, Andrei, Vlad, Mişu & Bogdan, iar noi, ca prieteni apropiaţi, am avut privilegiul să fim martori la întreaga naştere a acestui genial album. Atunci când faci un cover, ajungi foarte aproape de sufletul piesei, îi cunoşti în amănunt esenţa, iar un cover GTG este întotdeauna stufos, plin de layere pe care le descoperi treptat. Mantras of War este un album ce îşi descoperă detaliile în zeci de asculăari. Vorbeam cu Pascu despre piesa What if şi îi sugeram că ar trebui să fie al patrulea single de pe disc. Îmi plăcea la nebunie riff-ul de strofa şi melodicitatea refrenului. În primul rând, cei de la GTG erau nişte muzicieni impecabili. În al doilea rând erau nişte oameni extrem de veseli, alături de care nu cred că a existat vreo zi fără râsete. A fost o onoare să-i cunoaştem, să ne lase să facem parte din vieţi. Ne-au făcut zilele mai frumoase şi ne-au rămas în inimi pentru totdeauna. Deasupra tuturor celor întâmplate rămâne muzica lor, de care ne putem bucura în continuare şi pe care ar trebui să o facem din ce în ce mai cunoscută”, a declarat Andi Dumitrescu de la Bucium.

Proiectul “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity” este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate către membrii şi familiile GTG, precum şi către victimele Colectiv. Acesta poate fi găsit în magazinele Carturesti, Humanitas, Muzica, precum si online pe eMag.ro şi Getmusic.ro.

Tracklistul complet al albumului este completat de

01 – Cruadalach (Cehia) – Waking Up

02 – Outbreak (Romania) – Unusual Suspects

03 – Changing Skins (Romania) – Vanishing Point

04 – Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania si Green Carnation) – Horizons

05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (Romania) – I Won’t Wait

06 – Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elvetia) – Through It All

07 – Bruma (Romania) – Between the Tides

08 – Bedårande Barn (Suedia) – Back to Life (acoustic)

09 – Days of Confusion & Vița de Vie (Romania) – The Day We Die

10 – News from Nowhere (Romania) – Shadow Puppets

11 – Wind Rose (Italia) – Atonement

12 – Sequence (Serbia) – Four Minutes of Rage

13 – Matricide (Israel) – Rise From the Fallen

14 – L.O.S.T. (Romania) – Heed the Call

15 – Bucium (Romania) – What If

16 – Mindcage Escape (Romania) – This Life Is Running Out

17 – Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri