Zsolt Semjen, vicepremierul Ungariei, şi-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din România care sunt „persecutaţi nedrept” sub „pretextul luptei anticorupţie,” informează agenţia de ştiri MTI.

Semjen a acordat premiul Ungurii din afara Frontierelor către patru politicieni maghiari din România: Arpad Antal (primar al oraşului Sfantu Gheorghe); Robert Raduly (primarul din Miercurea Ciuc; Domokos Szoke (viceprimarul din Miercurea Ciuc) şi Janos Mezei, fost primar al oraşului Gheorghieni.

Premiile au fost înmânate vineri la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc.

Autorităţile române au demarat anchete penale pe numele celor patru politicieni pentru presupuse fapte de corupţie.

„Ceea ce se întâmplă este de fapt o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticorupţie,” a declarat Semjen, care a adăugat că este evident faptul că aceste anchete au fost iniţiate împotriva unor lideri maghiari care joacă un rol crucial în reprezentarea comunităţii lor şi care luptă pentru interesele şi supravieţuirea acestei comunităţi, informează Mediafax.

„Ungaria nu-i va părăsi niciodată, ei pot întotdeauna să se bazeze pe sprijinul Ungariei,” a mai declarat Semjen, care a continuat spunând că Budapesta va căuta sa obţină sprijin pentru ei la toate instituţiile internaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here