Sezonul de schi s-a deschis în acest weekend la Arieşeni şi Şureanu, în judeţul Alba, iar condiţiile sunt ideale pentru schi, după ce a nins neîntrerupt timp de două zile.

Stratul de zăpadă este foarte bun pentru schi în Munţii Şureanu, pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu, situate la 2.000 de metri altitudine, cât şi în Munţii Apuseni, în staţiunea montană Arieşeni, situată la 1.400 de metri altitudine.

Sosirea rapidă a iernii a făcut ca pârtiile de la Şureanu să fie complet acoperite de zăpadă, la final de noiembrie, şi astfel în acest an a avut loc cea mai rapidă deschidere de sezon de până acum.

La Şureanu sunt disponibile 8 pârtii, cu o lungime totală de 11 kilometri, însă nu toate au fost deschise în acest început de iarnă, dar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Zonele off-piste nu sunt încă recomandate, informează Mediafax.

Distanţa până la pârtiile de la Şureanu poate fi parcursă în aproximativ două ore, pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C) – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Starea drumului dintre lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, este bună, însă pe alocuri există porţiuni de gheaţă şi gropi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba recomandă montarea lanţurilor la lacul Oaşa.

Şi în staţiunea montană Arieşeni sunt condiţii foarte bune de schiat, având în vedere ninsorile şi răcirea vremii din ultimele zile Aici se află două pârtii, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu două teleschiuri. Totodată, există tunuri de zăpadă şi instalaţii nocturnă, cât şi o pârtie special amenajată pentru cei care vor să se bucure de sanie. Zonele off-piste nu sunt încă accesibile.

Distanţa până la pârtiile de la Arieşeni poate fi parcursă în două ore şi 30 de minute pe ruta Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Atât la Arieşeni, cât şi la Şureanu, există monitori de schi şi snowboarding, centre de închiriere şi asistenţă Salvamont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =