Caută
Close this search box.

Porci cu trichineloză în gospodăriile din Cluj

 

Inspectorii DSVSA Cluj au depistat în perioada premergătoare Crăciunului, la nivelul judeţului, zece cazuri de trichineloză la porci tăiaţi în gospodăriile cetăţenilor, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, face apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

„În această perioadă premergătoare Crăciunului, cei care sacrifică porcine trebuie să prezinte, obligatoriu, probe pentru analize la medicul veterinar. La nivelul judeţului Cluj au fost depistate, până acum, zece cazuri de infestare cu trichineloză, fiind aplicate măsuri de retragere a cărnii înainte de a fi consumată şi, ulterior, de distrugere a acesteia. Aceste cazuri au fost descoperite în gospodăriile unor cetăţeni din comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca şi nu numai. Facem apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri”, a spus Oleleu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, la nivelul DSVSA Cluj se asigură permanenţa în vederea efectuării examenului trichineloscopic la carnea de porc inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În judeţul Cluj sunt mai multe puncte în care se efectuează examenul trichineloscopic, dintre care cele mai multe, trei, în municipiul Cluj-Napoca.

„Carnea obţinută în urma sacrificării tradiţionale în sistem gospodăresc este interzis a fi comercializată pentru consum public în magazine, restaurante sau pieţe, fiind destinată doar consumului propriu în familie”, a subliniat directorul DSVSA Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri