Caută
Close this search box.

PSD și ALDE vor avea un candidat unic pentru funcția de premier

 

PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare și au un candidat unic pentru funcția de premier, conform protocolului dintre cele două formațiuni semnat luni la Palatul Parlamentului.

Documentul cuprinde trei obiective principale: asigurarea creșterii economice sustenabile și de noi locuri de muncă, creșterea bunăstării materiale și a calității vieții și respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

De asemenea, având în vedere că grupurile parlamentare ale PSD și ALDE dețin împreună 250 de mandate, din totalul de 465, Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcția de prim-ministru, desemnat de comun acord, și va susține, prin vot, în Parlamentul României, un guvern de coaliție condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniștri desemnați proporțional de către PSD și ALDE, informează Agerpres.

Grupurile parlamentare ale PSD și ALDE din Senat și Camera Deputaților vor constitui o majoritate parlamentară în vederea susținerii alegerii reprezentanților proprii în Birourile permanente ale celor două Camere, în cadrul conducerilor comisiilor permanente, precum și pentru promovarea inițiativelor legislative și proiectelor de lege pentru care cele două partide decid, consultându-se reciproc, să le inițieze la nivel parlamentar și guvernamental.

În protocol, cele două formațiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agențiile guvernamentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituțiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute proporțional, în baza criteriilor competenței, integrității și determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești din programul comun de guvernare.

„Prezentul protocol este încheiat pentru întreaga durată a mandatului parlamentar decembrie 2016 — decembrie 2020”, se menționează în documentul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri