Caută
Close this search box.

Romsilva vinde pomi de Crăciun cu preţuri între 10 şi 30 de lei

Peste 61.000 de pomi de Crăciun sunt oferiţi în acest an spre vânzare de către Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva, 41.000 fiind brazi, iar restul molizi. Pomii pot fi cumpăraţi doar la comandă, la direcţiile silvice regionale.
Aproape 36.000 de pomi de Crăciun sunt recoltaţi din culturi dedicate, precum cele sub culoarele electrice, din operaţiunile silvice de rărituri, prin îndepărtarea arborilor tineri care împiedică dezvoltarea pădurii din care provin, iar peste 25.000 sunt puieţi ornamentali, din pepinierele proprii, aceştia putând fi vânduţi cu rădăcina protejata sau direct în ghivece, urmând să atingă dimensiunile pomilor de Crăciun în timp de şapte ani.

Pomii de Crăciun ornamentali costă între 30 şi 150 de lei

Cei mai multi puieţi ornamentali de brad provin din pepinierele Romsilva din judeţele Suceava, Ilfov, Prahova şi Cluj.
Preţurile de vânzare sunt aceleaşi ca în ultimii ani – pentru pomii de Crăciun recoltaţi din regenerări naturale, între 10 şi 30 de lei, în funcţie de specie şi înăltime, iar pentru pomii cu înălţimea de peste 3 metri, consideraţi comenzi speciale, preţurile sunt stabilite de direcţiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălţime.
Pentru puieţii ornamentali, preţurile variază între 30 şi 150 de lei.
Vânzarea pomilor de Crăciun se face de către fiecare direcţie silvică în parte, în funcţie de comenzile primite de la agenţii comerciali, sau direct către persoanele fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri