Caută
Close this search box.

El Salvador a înregistrat 7.598 cazuri suspecte de Zika, în 2016

 

El Salvador a înregistrat în 2016 în total 7.598 cazuri suspecte de Zika și nașterea a patru copii cu microcefalie asociată virusului, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății (MINSAL) la care a avut acces agenția EFE, citată de Agerpres.

Potrivit Buletinului Epidemiologic al MINSAL, la cazurile recensate în anul 2016 se adaugă alte 3.836 înregistrate în noiembrie 2015, când virusul a pătruns în țară, numărul total ajungând astfel la 11.434.

Numărul femeilor însărcinate, suspecte de contractarea virusului Zika, a crescut în această perioadă la 369 în 2016 și la 63 în ultimele două luni ale anului 2015.

Din acest total, doar 330 ‘”sunt sub supraveghere” medicală, restul neputând fiind plasate sub control „din cauza unor adrese domiciliare greșite”, și cel puțin patru cazuri de nou-născuți au fost diagnosticate cu microcefalie asociată virusului, potrivit acestui buletin.

MINSAL raportează doar 51 de cazuri „confirmate” de Zika având în vedere că doar în februarie anul trecut a obținut certificare de la Centrul pentru Prevenirea și Control Bolilor (CDC) din Atlanta (SUA) pentru a realiza teste de diagnosticare a virusului Zika.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri