Caută
Close this search box.

Gabriela Firea vrea să se implice în potenţialul turistic al Parcului Văcăreşti!

 

Primarul General, Gabriela Firea, şi Ministrul Mediului, Daniel Constantin, au anunţat astăzi că “Parcul Văcăreşti ar putea fi preluat în administrare de Primăria Capitalei şi o organizaţie non-guvernamentală, cele două aplicând deja pentru obţinerea administrării acestei arii protejate”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primarul Capitalei a aratat ca, la nivelul Municipalităţii, a existat “o preocupare permanentă  referitoare la situaţia Parcului Naţional Văcăreşti, când în timpul verii au avut loc foarte multe incendii în acea zonă şi am decis să ne implicăm, atât financiar, cât şi administrativ. Am semnat un parteneriat cu Asociaţia Parcul Naţional Văcăreşti, iar în data de 9 ianuarie am depus împreună documentele la Ministerul Mediului pentru preluarea în custodie a acestei rezervaţii naturale şi pentru a investi atât cât este necesar, astfel încât această zonă să fie dată publicului larg. Avem datoria de a ne implica pentru valorificarea acestei zone, atât din punct de vedere turistic, cât şi economic”.

“La rândul său, Ministrul Mediului, Daniel Constantin a precizat că zilele următoare va semna ordinul de ministru prin care se vor desemna comisiile care vor analiza dosarele depuse, iar dacă totul este în regulă, Parcul Văcăreşti va intra în administrarea asocierii care s-a format între Primăria Municipiului Bucureşti şi un ONG”, se mai arată în comunicat, fără a se preciza despre ce ONG este vorba.

Delta Văcăreşti are o suprafaţă de 186 de hectare şi a fost declarată oficial, prin hotărâre de Guvern, parc natural, fiind instituit în această zonă regimul de arie naturală protejată.

Un răspuns

  1. cetatenii care revendica si asteapta restituirea proprietatilor-terenurilor de peste 23 de ani din zona Lacului Vacaresti, conform legilor transparentei si a legii
    nerezolvarii si nerespectarii procesului de restituire, în natură sau prin echivalent a notificarilor in baza legilor privind restituirile imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, Legii nr.18/1991(legea fondului funciar), Legea nr.169/1997 (privind modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991), Legea nr.1/2000, O.U.G. nr.102/2001, Legea nr.247/17.07.2005 (privind reforma in domenile proprietatii) si a Legii nr.165/2013, Privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent,a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România
    ca urmare a eliberarii Titlului de proprietar , Proces verbal de punere in posesie
    ca urmare al incalcarii dreptului de proprietar care conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale (anexa acte proprietate, extras carte funciara)
    ca urmare a eliberarii Ordinului de Ministru nr. 2874/03.12.2013, Proces verbal de punere in posesie (…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri