Caută
Close this search box.

Iași: Palatul Culturii poate fi vizitat gratuit pe 24 Ianuarie

 

Reprezentanții Complexului Muzeal Național Moldova Iași au anunțat, vineri, că, în 24 ianuarie, când se împlinesc 158 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, este gratuit accesul publicului la Palatul Culturii, Muzeul Unirii și Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din Iași, precum și la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.

Fundația Colegiului Național de Apărare, Primăria Municipiului Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, pe 23 și 24 ianuarie, în cadrul evenimentelor dedicate aniversării Unirii Principatelor Române, sesiunea de comunicări științifice „România, Europa și Unirea”. Evenimentul va avea loc în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii, relatează Agerpres.

Printre participanții care au confirmat prezența la Iași, cu această ocazie, se numără reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și numeroase personalități din mediul academic.

Tot pe 23 ianuarie, la Muzeul Unirii va organiza vernisajul expoziției „Ecouri din trecut — arta textilă” și vor fi lansate albumele „Iași Capitală a României 1916 — 1918”, coordonatori: Aurica Ichim și Sorin Iftimi; „Alexandru Ioan Cuza — demnitate publică și repere familiale 1866 — 1873 — 1909”, semnat de Aurica Ichim. Va urma un concert intitulat „Partituri muzicale din Epoca Unirii”.

Pe 24 ianuarie, la Muzeul Unirii, în Sala Dublei Alegeri va fi organizat simpozionul Național intitulat „Omagiu făuritorilor Unirii” și un concert susținut de profesori și studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

Tot pe 24 ianuarie, la ora 11.00, este organizat un Te Deum și o slujbă de pomenire în memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la Biserica Domnească Ruginoasa, urmate de salutul oficialităților la Palatul Memorial „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa, depuneri de coroane la fostul mormânt al Domnitorului. La ora 13.00 se va dansa Hora Unirii în curtea Palatului Memorial „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa, anunță organizatorii.

Manifestările vor continua cu vernisajul expoziției „Bijuterii feminine, pasiuni și vicii de altădată (secolele XIX-XX)”‘ și o activitate metamuzeală „Ruginoasa — legătura lui Cuza cu poporul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri