Epidemia de rujeolă se extinde. Până acum, 13 copii au fost ucişi de boală, iar numărul infecţiilor a depăşit două mii. România riscă însă să aibă probleme şi din cauza altor boli.

Mai multe vaccinuri nu se mai găsesc în maternităţi sau în cabinetele medicilor de familie. Aşa că mulţi copii rămân neimunizaţi.

Potrivit schemei naţionale, bebeluşii trebuie imunizaţi în primele 24 de ore cu vaccinul hepatitic B. Apoi, înainte să plece din maternitate, cu vaccinul BCG, împotriva tuberculozei. Aceste reguli rămân, de mule ori, doar pe hârtie.

Urmează alte imunizări la 2, 4 şi 11 luni cu vaccinul hexavalent. Nici acesta nu se găseşte. Vaccinul hexavalent protejează copiii împotriva a şase boli printre care difterie, tuse convulsivă, hepatită B şi poliomielită.

Părinţii şi bunicii le cer autorităţilor să asigure de urgenţă stocuri suficiente de vaccinuri, potrivit tvr.ro.

Vaccinul hexavalent a lipsit şi anul trecut de mai multe ori din cabinetele medicilor de familie. Astfel de situaţii n-ar mai trebui să se repete o dată cu adoptarea Legii vaccinării. Aceasta prevede inclusiv asigurarea unor stocuri suplimentare, la care să se apeleze la nevoie. Însă textul nu a fost pus încă în dezbatere publică.

FOTO: opiniatimisoarei.ro

80 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =