Caută
Close this search box.

Măsuri extreme în Ungaria, din cauza smog-ului

 

Primăria din Budapesta a luat decizia interzicerii circulației mașinilor în capitala Ungariei, în fiecare zi între orele 6:00 – 22:00, pentru a reduce poluarea cu gaze de eșapament. Singurele exceptate sunt mașinile care îndeplinesc normele Euro 5 și Euro 6 de poluare. Măsura va rămâne în vigoare până la anunțarea unor noi măsuri.

Restricțiile nu se aplică pe segmentele drumului expres M0, care tranzitează zona administrativa a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szepjuhaszne – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – str. Nagyret – Drumul Mariaremete – Drumul Hidegkuti – limita zonei administrative a Budapestei,  precizează Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru conducătorul auto se consideră că a săvârșit o contravenție. Poliția verifică respectarea acestor măsuri de restricționare a circulației vehiculelor. În caz de încălcare a prevederilor legale, se poate aplica o amendă de până la 150.000 de forinți (aproximativ 500 de euro), arată sursa citată.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri