Caută
Close this search box.

Șase persoane au decedat în inundațiile din sudul Thailandei

Sudul Thailandei este afectat, de mai multe zile, de ploi torențiale și inundații în urma cărora șase persoane au decedat, un aeroport a fost închis în plin sezon turistic, mai multe drumuri au fost blocate și majoritatea satelor au fost inundate, potrivit AFP.

Nouă provincii sunt afectate și mai mult de 120.000 de case se află sub ape, se indică într-un comunicat al Ministerului de Interne dat publicității vineri, informează Agerpres.

Ploile abundente au transformat mai multe drumuri în cursuri de apă, legăturile maritime către insule sunt perturbate, numeroase zboruri au fost anulate, inclusiv pe insula turistică Koh Samui, iar aeroportul Nakhon Si Thammarat a fost închis pentru cel puțin două zile.

Chiar dacă sezonul ploios — între lunile iunie și octombrie — s-a terminat de câteva săptămâni, sudul țării cunoaște al doilea episod de inundații într-o perioadă scurtă. De fiecare dată au fost afectate zone turistice, cum ar fi orașul Krabi și insula Koh Samui. În decembrie, peste 35 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor.

Pe rețelele de socializare, numeroși turiști au distribuit poze cu hoteluri sau restaurante inundate.

Puțin mai la sud, în nordul Malaeziei, peste 40.000 de persoane au trebuit evacuate din cauza inundațiilor, iar mii dintre acestea sunt în continuare blocate în centrele de ajutorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri